Can Bou (Orpí)

Per a altres significats, vegeu «Can Bou».
Plantilla:Infotaula geografia políticaCan Bou
Imatge
La Plaça Alfons Pons i Riba de Can Bou

Localització
Map
 41° 31′ 43″ N, 1° 36′ 25″ E / 41.528611°N,1.606944°E / 41.528611; 1.606944
EstatEspanya
Comunitat autònomaCatalunya
Provínciaprovíncia de Barcelona
ComarcaAnoia
MunicipiOrpí Modifica el valor a Wikidata
Capital de
Població humana
Població64 (2016) Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud374 m Modifica el valor a Wikidata

Can Bou és una entitat de població del municipi d'Orpí, a la comarca de l'Anoia. El veïnat[1] o barri[2] se situa en un turó, a l'est del terme municipal. La carretera BV-2141 és la principal via de comunicació.

L'origen de Can Bou es remunta a l'antiga Casa Bou de Puigdendela, nom amb què era conegut el lloc en l'època medieval. L'aparició de la indústria paperera al segle xviii suposa un creixement de la població fins a convertir-lo en un nucli industrial. Actualment, l'Ajuntament d'Orpí té la seu aquí.

Llocs d'interès[modifica]

  • La Fàbrica Nova és un conjunt del segle xix format per un edifici principal i instal·lacions annexes, construït per a la indústria manufacturera emergent a l'època que aprofitava la proximitat amb la riera de Carme.
  • Cal Cundo tingué ús com a molí paperer en un primer moment, i com a deu d'aigua, més tard, en ser propietat de l'empresa Aigües Artés. Posteriorment, esdevingué una casa d'estiueig. Consta, a més, de safareig, pont i aqüeducte que creua la riera de Carme.
  • La Numància és un edifici de tres plantes que fou construït com assecador de paper. Posteriorment seria utilitzat com a conjunt d'habitatges particulars.
Edifici de la Numància

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Bou