Can Canaletes

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Canaletes
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XV Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud75 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPg. d'Horta Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 28′ 48″ N, 2° 08′ 32″ E / 41.4799°N,2.14223°E / 41.4799; 2.14223
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC27422 Modifica el valor a Wikidata

Can Canaletes és una masia del segle xvi situada dins del terme municipal de Cerdanyola del Vallès i als peus de la serra de Collserola. La masia està formada per dues cases situades una al costat de l'altra.

Història[modifica]

Antigament havia estat propietat de la família Mimó, Agustí Mimó i Astort n'era propietari a finals del segle xix. Actualment l'edifici és propietat d'una societat privada, juntament amb Santa Maria de les Feixes, una ermita situada a uns pocs centenars de metres. La zona es troba en període d'expropiació per part de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. El propietari actual volia fer un camp de golf a la zona i al no poder dur el projecte a terme, va demanar a les institucions que expropiessin els terrenys, d'un alt contingut ecològic i històric.

Durant els darrers mesos del 2007 i fins als primers dies de febrer de 2008, la masia va estar okupada. Els okupes van desallotjar la finca pocs dies abans que els Mossos d'Esquadra executessin l'ordre judicial. Tot seguit els propietaris van tapiar les portes i finestres de la finca.[1]

Arquitectura[modifica]

Situada al barri de les Feixes. És una masia de grans dimensions, amb gran pati davanter. La formen dues construccions principals, amb coberta de teula a dues vessants i carener perpendicular a la línia de façana, i dues d'annexes. Les dues edificacions presenten una estructura similar: planta baixa, pis i golfes, i tres obertures per planta pràcticament totes allindanades. A la llinda de la porta d'accés hi ha la data de 1741 i un escut amb espigues.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Canaletes
  1. El movimiento okupa en Cerdanyola[Enllaç no actiu]
  2. «Can Canaletes». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 11 abril 2013].