Vés al contingut

Can Molar (Maçanet de Cabrenys)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Can Molar
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaçanet de Cabrenys (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de la Vila, 7
Map
 42° 23′ N, 2° 45′ E / 42.39°N,2.75°E / 42.39; 2.75
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC19883 Modifica el valor a Wikidata

Can Molar és una casa eclèctica de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Casa de planta rectangular edificada sobre un fort desnivell, i que consta de planta baixa, dos pisos i golfes. La façana de migdia presenta tres arcs rebaixats que es repeteixen fins a la segona planta pis. Per la seva banda la façana de tramuntana està acuradament articulada, i ofereix una sèrie d'esgrafiats decoratius vegetals i geomètrics que s'estenen en un cos adossat en faixes horitzontals al llarg del mur exterior. A la banda esquerra de la façana hi ha cos adossat d'alçada inferior amb sostre terrassat i tancat per una barana de balustres de pedra. El mur està arrebossat. Les finestres que s'obren en ambdós pisos i que donen a petits balcons individuals han estat emmarcades per senzills guardapols. A la teulada s'aixeca una torre amb una cúpula octogonal decorada amb elements ceràmics. Es tracta doncs d'una casa amb una estructura força corrent, de principis d'aquest segle, i que presenta una decoració que recorda en certs aspectes el gust modernista.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Molar
  1. «Can Molar». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 octubre 2017].