Can Rovira (Igualada)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Rovira
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicObra popular, barroc
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaIgualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de l'Ajuntament, 8 - c. Nou, 30-32
Map
 41° 35′ N, 1° 37′ E / 41.58°N,1.62°E / 41.58; 1.62
Bé cultural d'interès local
Data16 març 2005
Id. IPAC5649 Modifica el valor a Wikidata

Can Rovira, o dels Rovires, és un edifici del municipi d'Igualada (Anoia). Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici d'estil neoclàssic de gran senzillesa estructural i ornamental. Destaca la composició totalment simètrica de la construcció que es recolza sobre tres velles arcades de la plaça porticada de l'ajuntament. Coincidint amb cadascun dels tres arcs, s'obre una finestra al primer pis i una al segon, per acabar amb un "ull de bou" al pis superior amb una sanefa en baix relleu de pedra amb decoracions de temàtica vegetal. A damunt de cada balcó i emmarcant-lo hi ha una decoració floral pintada.[1] La família Rovira era una de les famílies poderoses a la ciutat en el segle xviii. En aquest segle, el carrer Nou és un dels punts de desenvolupament més important.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Rovira
  1. 1,0 1,1 «Can Rovira o dels Rovires». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 octubre 2014].