Vés al contingut

Can Tamborini

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Can Tamborini
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTiana (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. Onze de Setembre, 2 − c. Enric Borràs
Map
 41° 29′ N, 2° 16′ E / 41.48°N,2.27°E / 41.48; 2.27
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC9154 Modifica el valor a Wikidata

Can Tamborini, o Los Cedros, és una masia noucentista de Tiana (Maresme) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici civil de planta de tipus masia basilical, amb una teulada de dos vessants que desaigüen lateralment i un cos central més elevat. D'aquesta manera continua amb la forma tradicional de les construccions de la zona, encara que pels elements arquitectònics que utilitza cal classificar-la com a eclèctica. A la planta baixa hi ha una porta central dovellada i dues finestres laterals amb les llindes de pedra, mentre que al pis superior s'hi troba un balcó d'arc de mig punt suportat per pilars, d'estil renaixentista. Al conjunt de l'edifici, arrebossat de color blanc, hi destaquen la pedra utilitzada a les obertures i especialment els angles amb els carreus vistos, un dels quals, el de la part superior, esculpit amb dues figures que aguanten un escut.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Tamborini
  1. «Can Tamborini». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 desembre 2016].