Cap Bon

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Fotografia de satèl·lit de la península del cap Bon

El cap Bon (nom francès; en àrab الرأس الطيب al-Ras at-Tib) és un cap de Tunísia, a la governació de Nabeul, a la punta nord de la península o regió a la qual dóna nom aquest cap. Al cap hi ha un far i, a la rodalia, la ciutat d'El Haouaria. Té a l'oest (a uns 10 km) el cap de Ras El Ahmar i a l'est (5 km) el de Ras Ed Drek. La punta més prominent és anomenada Ras Addar.

També s'anomena Cap Bon la península de Tunísia que forma la governació de Nabeul, que rep el seu nom del cap Bon, situat a la punta nord. El seu nom tradicional àrab és Djazirat Sharik.

La regió natural del Cap Bon és equivalent a la península, i bàsicament també a la governació de Nabeul.

Tunísia Caps de Tunísia Bandera de la Tunísia
Caps: Ras Roukse, Cap Negre, Cap Serrat (Ras Serrat), Ras el Koran, Ras Ben Sekka, Cap Blanc (Ras al-Abiad), Cap de Bizerta, Ras Zebib, Ras el Djebel, Raf Raf, Ras Sidi Ali al-Makki, Ras Gammarth, Ras el Fortess, Ras El Ahmar, Cap Bon (Ras al-Tib), Ras Ed Drek, Ras El Melah, Ras Mostefa, Ras Dimasse, Ras Ifriqya, Ras Salakta, Ras Gabboudia o Ras Kaboudia, Ras Djezira, Ras Bou Tria, Ras el Kresim, Ras Terbella (a l'ille de Djerba), Ras Marmour, Ras Lemsa, Ras Ajdir,

Coord.: 36° 45′ N, 10° 45′ E / 36.750°N,10.750°E / 36.750; 10.750