Vés al contingut

Capella de Sant Bernat

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 09:06, 8 set 2014 amb l'última edició de ArnauBot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Capella de Sant Bernat
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular
arquitectura neoclàssica Modifica el valor a Wikidata
Altitud709 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCal Llarg (Solsonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarretera LV-3005, km 26 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 58′ 47″ N, 1° 30′ 14″ E / 41.9798°N,1.50392°E / 41.9798; 1.50392
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC17669 Modifica el valor a Wikidata

La Capella de Sant Bernat és un edifici que forma part del Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català de la ciutat de Solsona (Solsonès).

Descripció

Es tracta d'una petita capella d'estil neoclàssic rural. Orientada nord- sud. La porta d'entrada es troba a la cara sud, es rectangular amb una llinda de pedra que porta dues dades: 1110 i 1763; damunt de la porta hi ha un petit rosetó. L'interior està arrebossat, hi ha una sola nau i a l'altar major, la imatge de Sant Bernat, patró de la capella. Davant de la porta hi ha un porxo amb sostre de bigues. L'edifici es de planta rectangular i amb teulada a dues vessants. Construcció: parament de carreus irregulars en filades.[2]

Notícies històriques

Aquesta capella dóna nom a una de les quatre partides en que es divideix la zona immediata dels voltants de Solsona, anomenada el vinyet, per haver estat destinada al conreu de la vinya fins a finals dels segle passat.[2]

Referències

  1. «Capella de Sant Bernat». cultura.gencat.cat. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 7 setembre 2014].
  2. 2,0 2,1 «Capella de Sant Bernat». Pat.mapa: arquitectura. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 7 setembre 2014].