Carlos de Andrés Perdiguer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarlos de Andrés Perdiguer

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 setembre 1964 Modifica el valor a Wikidata (59 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, presentador de televisió Modifica el valor a Wikidata
OcupadorTelevisió Espanyola Modifica el valor a Wikidata

Carlos de Andrés Perdiguer (Barcelona, 21 de setembre de 1965[1]) és un periodista esportiu, director del canal esportiu Teledeporte de 2008 a 2020.[2][3] És comentarista habitual en les retransmissions de curses ciclistes de Televisió Espanyola.

Va començar a fer entrevistes i comentar curses de ciclisme des de la moto i la línia de meta a finals de la dècada del 1980. A partir del 2000, després de la mort de Pedro González Menéndez, va passar a la posició de comentarista, fent pràcticament tota la temporada. Des del 2005 només comenta el Giro d'Itàlia, el Tour de França, la Volta a Espanya i els campionats del món de ciclisme en ruta, tot i que no va comentar els mundials de Mendrisio el 2009. A partir del 2008, a Teledeporte (i principalment a causa de la pèrdua de drets esportius de TVE), ha pogut tornar a comentar proves com la Fletxa Valona, París-Roubaix i els Tres dies de Bruges-De Panne.

Als últims anys, els teleespectadors han pogut interaccionar amb els presentadors gràcies a preguntes penjades al web d'RTVE i a través de les xarxes socials.

Referències[modifica]

  1. «Carlos de Andrés» (en castellà). La Vanguardia. [Consulta: 29 gener 2023].
  2. «Carlos de Andrés Perdiguer, nuevo director del canal Teledeporte» (en castellà). RTVE. [Consulta: 12 setembre 2020].
  3. «El Consejo de Administración aprueba la nueva estructura de TVE» (en castellà). RTVE. [Consulta: 12 setembre 2020].