Casa Estela

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Estela
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XIX Final
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAgullana (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Concòrdia, 2
Map
 42° 23′ 37″ N, 2° 50′ 48″ E / 42.393527°N,2.846721°E / 42.393527; 2.846721
Bé cultural d'interès local
Data24 setembre 2019
Id. IPAC17808 Modifica el valor a Wikidata

La casa Estela és una obra del municipi d'Agullana (Alt Empordà) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'una casa modernista força senzilla, situada a davant de l'església del poble. S'adapta a la seva situació de cantonera d'una manera molt original, com és la forma arrodonida que pren defugint tota solució formal en forma d'escaire. Aquesta forma rodona acaba essent coronada per una petita torreta, amb força obertures en la part superior i teulat cònic recobert de teula verda. Destaquen la balconada de la primera planta amb ferro forjat i els mosaics blaus i grocs de les obertures, que a la part baixa són d'arc rebaixat mentre que al primer pis són rectangulars. Obertures que a la part baixa són d'arc rebaixat, mentre a la planta són rectangulars. Hi ha una cornisa de caràcter neoclàssic ressegueix, a la façana, els diferents pisos.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Estela
  1. «Casa Estela». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 21 desembre 2015].