Casa Juclà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Juclà
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Nou, 5. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19672

Casa Juclà és un habitatge del municipi de Figueres (Alt Empordà) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici entre mitgeres molt a prop de La Rambla amb planta baixa, tres pisos i golfes. La planta baixa té un local comercial i portal d'accés a l'edifici lateral. Al primer pis hi ha una balconada correguda amb tribuna central amb decoració floral a la part superior, més avançada que els balcons. Els finestrals laterals han estat reformats sense respectar el conjunt de la façana. Al segon pis la tribuna inferior continua, amb elements escultòrics, vitralls i ceràmiques, però en aquest cas està inscrita en un arc de mig punt. A cada costat hi ha un balcó semicircular suportat per una mènsula vegetal i al timpà de la l'arc de la finestra decoració ceràmica quadriculada decorada amb llinda ornamental ceràmica. A cada costat de l'arc element floral decoratiu. En el cos central, a cada costat de les tribunes i ha una pilastra rematada amb un capitell amb un orla floral. Al tercer pis hi ha una balconada correguda amb balustrada sobre mènsules i sobre la tribuna central inferior. Per sobre hi ha una banda decorativa amb motllura correguda i voladís ondulats i amb ornamentació al centre. Les golfes han estat retocades amb posterioritat. Per sobre hi ha una cornisa i una balustrada que remata la coberta en forma de terrat.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Juclà
  1. «Casa Juclà». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 10 gener 2014].