Casa Mimó

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Mimó
Imatge
EpònimMimó Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. Sant Ramon, 7. Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental)
Map
 41° 29′ 22″ N, 2° 08′ 11″ E / 41.489374°N,2.136379°E / 41.489374; 2.136379
IPA
IdentificadorIPAC: 27395

La Casa Mimó és una casa del municipi de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici entre mitgeres. Exteriorment presenta planta baixa i un pis, si bé a la part superior de l'edifici, ocupant una part del terrat, hi ha un altre cos de construcció, d'època posterior. La coberta és de teula a dues vessants amb el carener paral·lel a la línia del carrer. La façana presenta a la planta baixa dues obertures rectangulars amb emmarcament de maó. A la banda dreta del pis hi ha un balcó de la mateixa tipologia, amb voladís de rajola i balustres de ceràmica blava, sostingut per mènsules de maó. La façana està dividida horitzontalment per dues línies d'imposta de maó i per rajoles blanques i blaves. A la part superior hi ha les cambres d'aire i un fris de maó, damunt del qual unes bigues de fusta sostenen el voladís de teula. És interessant l'ús decoratiu del maó vist amb rajola blanca i blava.[1]

Història[modifica]

L'edifici va ser bastit l'any 1930. (Datació per font)[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Mimó
  1. 1,0 1,1 «Casa Mimó». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 11 abril 2013].