Casa a la plaça Major (el Far d'Empordà)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa a la plaça Major
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Far d'Empordà (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. Major
Map
 42° 15′ 07″ N, 2° 59′ 45″ E / 42.252015°N,2.995784°E / 42.252015; 2.995784
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC39310 Modifica el valor a Wikidata

La Casa a la plaça Major és una obra del Far d'Empordà (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat sota l'església del poble, a prop de l'ajuntament. És un edifici cantoner de planta baixa, dos pisos i golfes amb la coberta a dues vessants. Les obertures de l'edifici són rectangulars, algunes de les quals amb un balcó amb barana senzilla. La façana de l'edifici estava arrebossada, però aquest ha desaparegut en gran part i deixa veure el paredat de pedra sense escairar i maó. L'element que millor es conserva és la façana lateral de l'edifici, que dona a la plaça Major, amb un paredat de pedres sense escairar i petites obertures obertes en època posterior a la de la construcció. La porta d'accés a l'edifici és un altre element a tenir en compte. És una porta carreuada en arc rebaixat, amb carreus perfectament tallats, i amb la data 1845 inscrita al centre.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa a la plaça Major
  1. «Casa a la plaça Major». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 9 maig 2020].