Casa al carrer de l'Esperança (la Canya)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa al carrer de l'Esperança
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud476 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Vall de Bianya (Garrotxa) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de l'Esperança, 10, la Canya Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 12′ 24″ N, 2° 29′ 48″ E / 42.20676°N,2.49671°E / 42.20676; 2.49671
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC10936 Modifica el valor a Wikidata

La Casa al carrer de l'Esperança és una obra de la Vall de Bianya (Garrotxa) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una casa entre mitgeres de planta rectangular i teulat a dues aigües. Disposa de planta baixa i dos pisos superiors, sense golfes. Les obertures són rectangulars i es troben repartides per la façana de manera totalment simètrica. La porta d'accés a l'edifici és central amb una finestra a cada costat. Estan emmarcades per estuc llis de formes ondulades. El primer pis té balcó central, sostingut per mènsules decorades amb fullatges estilitzats; està emmarcat per estuc llis, de formes ondulades i coronat per un escut, net d'ornamentació, envoltat per volutes i fullatges. Aquesta mateixa decoració es repeteix en les dues finestres dels costats. El segon pis disposa també de balcó central i una finestra a cada costat, emmarcats per estuc de formes ondulades.[1] Cal remarcar la decoració feta amb estuc dels murs d'aquesta façana: els cantoners imiten grans carreus de pedra i la resta dels murs imiten encoixinats.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa al carrer de l'Esperança
  1. 1,0 1,1 «Casa al carrer de l'Esperança». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 octubre 2016].