Casa del 9 del Carrer de Sant Joan

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa del 9 del Carrer de Sant Joan
Imatge
Dades
TipusCasa
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilafranca de Conflent Modifica el valor a Wikidata
Localització9 del Carrer de Sant Joan Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 35′ 12″ N, 2° 21′ 56″ E / 42.586775°N,2.365583°E / 42.586775; 2.365583

La Casa del 9 del Carrer de Sant Joan és un edifici de la vila de Vilafranca de Conflent, a la comarca d'aquest nom, de la Catalunya del Nord.

Està situada[1] en el número 9 del carrer de Sant Joan, a la zona nord-occidental de la vila. Li correspon el número 11 del cadastre.

Detall de la part superior de la façana, amb l'arc tapiat

Al primer nivell de la façana, hi ha al costat de ponent una porta amb llinda que es reconeix, precisament per l'amplada de la llinda, molt més estreta del que era originalment. El muntant de ponent és l'original, però el de llevant, que coincideix amb el de ponent de la porta principal, és més modern, fet de mamposteria de maons. El marc de la porta és d'arestes vives, en la part que és de pedra. Al seu costat de llevant hi ha una gran porta rectangular, amb una gran biga en forma d'arc segmental, fent de llinda. Al pis, dues finestres modernes, al nivell de la llinda de les quals es veu un arc segmental tapiat. Per damunt, les antigues golfes convertides en segon pis tenen una única obertura, llarga i estreta.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «189 - Vilafranca de Conflent». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. II. Montoriol - el Voló. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Garrigou Grandchamp, Pierre. «Inventaire des édifices domestiques des XIIe, XIIIe et XIVe siècles à Villefranche de Conflent». A: La maison au Moyen Age. Toulouse: Société archéologique du Midi, 2002. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «Vilafranca de Conflent». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8.