Categoria Discussió:Jugadors d'handbol

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Obro aquesta discusió per decidir si s'ha d'esborrar aquesta categoria. Actualment tenim dues categories que (a hores d'ara) tenen el mateix nombre d'articles (6). Categoria:Jugadors d'handbol i Categoria:Jugadors d'handbol del F.C.Barcelona. Històricament la segona (fcb) ha penjat de la primera, es a dir, jugadors d'hanbol (sense articles) i la subcategoria jugadors d'handbol del fcb amb 6. El fet que els jugadors d'handbol hagin passat a la subcategoria ha estat per què podessin ser vistos des de Categoria:Esportistes del F.C.Barcelona. Això ha provocat buidar la categoria mare. És a dir, la situació històrica era:
esport-->handbol-->jugadors d'hanbol (0 articles)-->jugadors d'handbol del fcb
esport-->esportistes-->esportistes per esport-->jugadors d'handbol (0 articles)-->jugadors d'handbol del fcb
esport-->clubs-->..-->fcb-->esportistes del fcb-->jugadors d'handbol del fcb
Tot i que històricament, jugadors d'handbol era més antiga que la segona ha provocat que actualment la categoria mare no compleixi la normativa de 15 articles minims, al crear la categoria necessària per entrar per la branca d'esportistes del fcb.

Aquesta situació provoca que seguint la normativa estricta aquesta relació mare fill no compleixi la normativa.

La situació actual és:
esport-->handbol-->jugadors d'handbol del fcb
esport-->esportistes-->esportistes per esport-->jugadors d'handbol del fcb
esport-->clubs-->..-->fcb-->esportistes del fcb-->jugadors d'handbol del fcb
Desapareixent la categoria de jugadors d'handbol.

Que passa si es crea un jugador d'handbol nou que no sigui del fcb. Seguin la normativa estricta no podem tornar a la situació anterior ja que segueix sense complir el mínim de 15 articles. Aleshores hauria d'anar a petar les categories mares, per exemple:
esport-->handbol (amb un 1 jugador)-->jugadors d'handbol del fcb (amb els altres 6)

Personalment, tot un contrassentit. Per mi, el minim de 15 articles per categoria té sentit quan la relacio de categories filla - mare és única, però quan una categoria filla pot tenir diverses mares ens trobem amb aquest atzucac on estem inmersos.

Una possible solució seria trencar la relació mare-filla que sembla natural entre les dues categories i deixar-ho així:
esport-->handbol-->jugadors d'handbol (sense cap subcategoria)
esport-->esportistes-->esportistes per esport-->jugadors d'hanbbol (sense cap subcategoria)
esport-->clubs-->..-->fcb-->esportistes del fcb-->jugadors d'handbol del fcb

Però porta a que la gent vegi natural crear la subcategoria ja que les dues categories tindrien el s mateixos articles (ara mateix, potser no en un futur), i tot i estar la relació mare-filla trencada sembla que porti incomplir la norma de la redundància mare filla, i ho modifiquen tornant, de nou a la situació inicial.

Per mi la solució 1 (fent la lectura de la normativa dels 15 articles només per a categories filles amb una única mare) i la 3 (que compleix normativa) serien bones, no així la 2 (actual) que elimina una categoria històrica i necessàira a la viquipèdia.

Aquesta discusió seria aplicable a altres categories, en que una categoria és filla de l'altra però s'hi pot accedir desde diverses branques de l'arbre de categories. Es donen bastants casos, per exemple Categoria:Pavellons esportius. Seria bo que la decisió presa aquí la prenguessim com a norma.

Bé, aquest és el resum de la situació. Espero no haver-me deixat res. Que fem?--Felato 21:30, 7 des 2006 (CET)[respon]

Una solució és moure la Categoria:Jugadors d'handbol del F.C.Barcelona a la Categoria:Jugadors d'handbol que és més general. Els articles poden anar a dues categories: Categoria:Jugadors d'handbol i Categoria:Esportistes del F.C.Barcelona.--VRiullop (parlem-ne) 21:54, 7 des 2006 (CET)[respon]
Això és el que jo deia i crec que així és com estava ja aquest matí. 81.36.153.155 21:56, 7 des 2006 (CET)[respon]
Cert, aquesta situació es la que es va prendre ahir (no em sembla malament), però provoca el mateix que en el cas 3, un usuari veu que a esportistes del fcb es pot crear la subcategoria, i, sense ànim de fer guerra d'edicions, torna, sense voler, a la situació 1 i ja hi tornem a ser (de fet és el que ha passat). És inestable.--Felato 21:58, 7 des 2006 (CET)[respon]
En aquest cas la regla del 15 hauria de ser per les dues categories mare. --VRiullop (parlem-ne) 22:23, 7 des 2006 (CET)[respon]
És a dir, no es pot crear la categoria filla Categoria:Jugadors d'handbol del F.C.Barcelona. Ok. Seguirem aquesta solució, però em sembla que no durarà gaire per la pròpia inèrcia de la gent.--Felato 22:44, 7 des 2006 (CET)[respon]