Categoria Discussió:Transport a Euràsia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Política o criteri d'interpretació d'aquesta categoria[modifica]

He creat la categoria i cal considerar que no té aparentment antecedent anàleg o en altres edicions de la WP, per incloure el transport que implica la connexió de les dos parts del supercontinent Euràsia. Eixa seria la meua intenció original (malgrat que he fet el contrari).

Igualment, pot entendre's que el transport a Euràsia inclou el transport intraEuropa (per exemple el Corredor Mediterrani) i el transport intraÀsia (per exemple el Tren bala del Japó). En cas que aquest segona part dels elements que s'inclouen en aquesta categoria podria considerar-se controvertida, jo hi estaria d'acord. Amb açò es llevarien les subcategories "Categoria:Transport a Europa" i "Categoria:Transport a Àsia".

Un exemple de política d'inclusió de solament el primer cas (Política Europa AND Àsia):

  • S'inclouen soles infraestructures i serveis de transport que connecten Europa amb Àsia.

Exemple de política d'inclusió del segon cas (Política Europa OR Àsia):

  • S'inclouen els casos de la política d'inclusió del primer cas més les subcategories de Transport a Àsia i Transport a Europa.

El problema de la Política Europa OR Àsia, és que amb el cas de la subcategoria "Ruta de la Seda", aquesta podria incloure's en una sèrie de categories que farien innecessària la Categoria:Transport a Euràsia. És a dir, la Ruta de la Seda podria integrar-se a les categories Categoria:Transport a Orient Mitjà, Categoria:Transport a Àsia i Categoria:Transport a Europa, convertint en inútil la categoria Categoria:Transport a Euràsia.

Si estem d'acord a seguir la Política Europa AND Àsia, aquesta categoria seria inclosa dins de Categoria:Transport a Àsia i Categoria:Transport a Europa, de manera antiintuïtiva a la jerarquia que se segueix amb altres categories. El cas prototípic seria que: Categoria:Cáceres estiga dins de la Categoria:Espanya i no al revés.

Sé que segons he categoritzat els articles en la Categoria:Transport a Euràsia, estic seguint la Política Europa OR Àsia. No vull que s'entenga que defenc aquesta política.--Hienafant (disc.) 20:32, 13 maig 2019 (CEST)[respon]

A favor, en altres no idiomes no existeix equivalent, però sí Categories semblants. Sobre el cas de les subcategories, entenc que per als projectes específicament Euroasiàtics, és correcte l'ús d'esta categoria i no el de les dos menors.--TaronjaSatsuma (disc.) 10:17, 14 maig 2019 (CEST)[respon]