Categoria Discussió:Viquipedistes per llengua

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Diverses qüestions sobre aquestes subcategories:

  1. El nom no hauria d'anar en català, igual que als articles? Si es vol es pot afegir el nom local, però aquest no hauria de ser el nom principal.
  2. Té sentit el nivell nul en una llengua? Només li veig sentit pel català ca-0, però dir que ni flowers d'àrab em sembla més pintoresc que útil. Es podrien arreplegar totes les subcategories xx-0 excepte ca-0 en una sola.
  3. Es poden esborrar les categories buides? El dia que faci falta es torna a crear, però és que ara sembla que tinguem algun usuari nadiu en swahili i s'han de mirar diverses subcategories per adonar-se que només hi ha un usuari sw-1.
  4. A imatge d'altres viquis, no seria millor crear una subcategoria pel nivell nadiu o llengua materna? Per exemple tenim afrikaans-N (a més d'af-0, af-1, af-2, af-3 i af-4) i en canvi totes les altres llengües tenen els parlants nadius a la categoria principal. Es tractaria de moure, per exemple, de Categoria:Usuaris per idioma - Català a "Categoria:Usuaris per idioma - Català-N".

--V.Riullop (parlem-ne) 16:20, 4 juny 2007 (CEST)[respon]

  1. Jo crec que ja està bé així encarant-ho als parlants d'altres llengües.
  2. Ei, ei, ei! Les etiquetes de 0 no me les toquis, que són les meves preferides! Treu-ne totes les categories si vols, però les etiquetes les vull.
  3. Crec que és millor que hi siguin les categories buides, ja que ningú s'aclara a l'hora de crear-les i moltíssim menys els estrangers. Ha de passar que quan vinguin ja ho tinguin tot fet i montat. Ja va passar que es varen esborrar una bona part i es van tornar a crear.
  4. Aquest tema m'és igual, a mi. S'aconsegueix el mateix d'una forma i l'altra.

Llull · (vostè dirà) 16:25, 4 juny 2007 (CEST)[respon]

  1. Em sembla que som els únics que tenim aquesta gentilesa. El més comú és posar els noms codificats: "Categoria:Usuaris sw-1"; i una introducció que ho pot explicar en bilingüe: "Usuaris amb nivell bàsic de swahili que tenen la plantilla {{Babel sw-1}} (Mtumiaji huyu aweza kushiriki kwa Kiswahili cha kiwango cha msingi.)"
  2. Déumenguard de tocar les etiquetes d'usuari :-). La proposta és unificar les subcategories. Per exemple, si es fa el canvi anterior seria "Categoria:Usuaris xx-0" penjada de la principal en lloc d'una per cada llengua.

--V.Riullop (parlem-ne) 16:52, 4 juny 2007 (CEST)[respon]

Entenc que no hi ha problema amb els punts 2 i 4, i sí que n'hi ha amb el 3. Del punt 1 no faig res si no es veu clar. --V.Riullop (parlem-ne) 17:56, 5 juny 2007 (CEST)[respon]

Molt d'acord amb els punts 1,2 i 4 d'en V.Riullop. Sobre el punt 3 opino com en Llull. --SMP​·d​·+ 18:46, 5 juny 2007 (CEST)[respon]

D'acord amb en Vriullop. No entenc com li pot costar a un estranger crear una categoria. A totes les Viquis es crea igual. El que es pot fer és una plantilla per facilitar-los la feina i posar-ho a les instruccions de Viquipèdia:Babel.--Iradigalesc (discussions) 20:10, 29 juny 2007 (CEST)[respon]

Noms locals o codis[modifica]

Poso un exemple de la situació plantejada més amunt en el punt 1. Cal arreglar les categories de la plantilla {{Babel uk-2}}. Per això caldria crear la "Categoria:Usuaris per idioma - українською-2", però a l'hora de posar els interwikis resulta que l'enllaç a la viquipèdia local és uk:Категорія:User uk-2. Tots els interwikis, a més del local, usen el codi de la llengua, excepte l'espanyola i la basca que el posen traduït. Cap posa el nom local. El que proposo és crear-la com "Categoria:Usuari uk-2" i moure totes les categories en el mateix sentit. Crec que facilita la comprensió per tots els parlants de totes les llengües, i deixem de ser un cas singular. --V.Riullop (parlem-ne) 11:27, 30 juny 2007 (CEST)[respon]

Respecte a etiquetes.[modifica]

No considere oportu que s'elimine l'etiqueta de valencià.

Perque no puc tindre una etiqueta que diga que parle valencià. Hi havia abans una persona que va fer l'etiqueta i algú ho va esborrar. Perque no puc dir que parle valencià? Fa segles que els meus avantpassats li deien a la seua llengua valencià, si el català i el valencià son la mateixa llengua jo ahi no em fique, però vull una etiqueta per a poder dir que parle valencià, esta prohibit?

Dins de la wikipedia en castellà n'hi han usuaris andalusos que porten etiquetes al seu perfil com que parlen andalusí. I no crec que incomplisquen cap norma. Ser molt estricte no afavoreix a ningú, advocar pel dialec es millor.

--- NeVic 00:35, 13 des 2007 (CET)[respon]