Vés al contingut

Cavall de bosc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuCavall de bosc
Equus caballus germanicus Modifica el valor a Wikidata

Pota davantera, dents i ossos maxil·lars de Equus caballus germanicus al Museu d'Història Natural de Berlín (Museum für Naturkunde)
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
ClasseMammalia
OrdrePerissodactyla
FamíliaEquidae
GènereEquus
EspècieEquus caballus
SubespècieEquus caballus germanicus Modifica el valor a Wikidata

El cavall de bosc (Equus caballus germanicus), també conegut com la subespècie de mitja sang o el cavall diluvial, actualment extint, és un postulat de la teoria de les quatre fundacions, que diu que hi hagué entre quatre i set subtipus primitius que precediren el desenvolupament del cavall domèstic, cadascun d'ells adaptat a un ecosistema determinat. Es creu que aquest subtipus evolucionà als cavalls de mitja sang del nord d'Europa i fou l'avantpassat d'algunes races antigues de "cavalls pesants", com ara l'ardenès. Era un cavall d'ossos grans, pesant i de moviments lents, amb peülles amples que li permetien viure a les extenses zones pantanoses d'Europa, així com un pelatge espès i aspre que podria haver dut clapes per camuflatge.

Els defensors de la teoria de les quatre fundacions han anomenat aquest subtipus, Equus caballus germanicus, Equus ferus silvaticus i Equus ferus germanicus, tot i que la taxonomia actual disputa aquesta classificació.

Referències[modifica]

  • Bennett, Deb (1998). Conquerors: The Roots of New World Horsemanship (primera ed.). Solvang, CA: Amigo Publications, Inc. ISBN 0-9658533-0-6. OCLC 39709067. p. 6-8

Vegeu també[modifica]