Caves Codorniu

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 21:19, 29 des 2011 amb l'última edició de Vriullop (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Caves Codorniu
Imatge
Dades
TipusCeller Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJosep Puig i Cadafalch Modifica el valor a Wikidata
Construcció1902 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme català
modernisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 26′ 07″ N, 1° 47′ 55″ E / 41.4353°N,1.79861°E / 41.4353; 1.79861
Bé cultural d'interès nacional
Tipusmonument històric
Codi BCIN204-MH Modifica el valor a Wikidata
Codi BICRI-51-0004204 Modifica el valor a Wikidata
Id. IPAC221 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Propietat deCodorníu

Les caves Codorniu de Sant Sadurní d'Anoia constitueixen un important edifici del modernisme català que té la qualificació de monument historicoartístic nacional. Van ser construïdes per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch entre els anys 1902 i 1915. La visita turística a aquestes caves, tant per part de centres educatius com del públic en general, té una llarga tradició.

Museu de les Caves Codorniu

Aquestes caves estan formades per un grup d'edificacions que inclouen la Sala d'Expedicions, actualment Sala de Recepció, el Celler Gran, el Porxo de les Premses, on s'ubica actualment un Museu, i la mateixa casa pairal o mas Codorniu que ja està citada des de 1551. S’hi van emprar moltes tècniques modernistes experimentals: naus cobertes amb arcs torals de mig punt, voltes de maó pla al Porxo de les Premses (amb utilització d'un trencadís d'ampolles de cava), arcs parabòlics i amb les llunetes, els finestrals de vidre i la vidriera plomada a la façana de la Sala de Recepció que queda rematada amb pinacles ornamentals.

Per sota terra les grans arcades formaven un gran espai per emmagatzemar el most mentre fermenta, que actualment ha passat a ser les caves Codorniu pròpiament dites.

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Caves Codorniu