Centre de Recerca Glenn

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCentre de Recerca Glenn
(en) John H. Glenn Research Center at Lewis Field Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

EpònimJohn Glenn i George W. Lewis (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtGRC Modifica el valor a Wikidata
Tipusaeronàutica
Història
Creaciógener 1941
Esdeveniment significatiu
23 gener 1941 primera pedra
1943 cerimònia d'inauguració Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Gerent/directorJames A. Kenyon (en) Tradueix (2022–) Modifica el valor a Wikidata
Entitat matriuNASA Modifica el valor a Wikidata
Denominació anterior
Aircraft Engine Research Laboratory (1941–1947)
Flight Propulsion Research Laboratory (1947–1948)
Lewis Flight Propulsion Laboratory (1948–1958)
Lewis Research Center (1958–1999)
John H. Glenn Research Center at Lewis Field (1999–) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webnasa.gov… Modifica el valor a Wikidata
Facebook: NASAGlenn Twitter (X): NASAglenn Instagram: nasaglenn LinkedIn: nasaglenn Youtube: UCjwomG9UlE6H0xqpJcmAsQw Flickr: nasaglenn Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Centre de Recerca John H. Glenn de la NASA a Lewis Field és un centre de la NASA a les ciutats de Brook Park i Cleveland entre l'aeroport internacional de Cleveland Hopkins i la reserva de Rocky River de Cleveland Metroparks, amb una instal·lació subsidiària a Sandusky, Ohio. El seu director és James A. Kenyon. Glenn Research Center és una de les deu principals instal·lacions de la NASA, la missió principal de la qual és desenvolupar la ciència i la tecnologia per al seu ús en l'aeronàutica i l'espai. A Maig 2012, va donar feina a uns 1.650 funcionaris i 1.850 contractistes de suport al seu lloc o prop.[1][2]

El 2010, l'antic Centre de Visitants de la NASA es va traslladar al Great Lakes Science Center a la zona del port de la costa nord del centre de Cleveland.[3]

La sala de dibuix del Laboratori d'Investigació de Motors d'Aeronau l'any 1942.

Història[modifica]

La instal·lació es va establir l'any 1942 com a part del National Advisory Committee for Aeronautics (NACA) i més tard es va incorporar a la National Aeronautics and Space Administration com a laboratori d'investigació de motors d'avions.

Va ser nomenat per primera vegada Laboratori d'Investigació de Motors d'Aeronau després que el finançament es va aprovar el juny de 1940. Va ser rebatejat com a Flight Propulsion Research Laboratory el 1947, el Lewis Flight Propulsion Laboratory (LFPL ) el 1948 (després de George W. Lewis, el cap de NACA de 1919 a 1947), i el Centre de Recerca Lewis de la NASA el 1958.

L'1 de març de 1999, el centre va ser rebatejat oficialment com a Centre de Recerca John H. Glenn de la NASA a Lewis Field, en honor a John Glenn, que era pilot de caça, astronauta (el primer nord-americà que va orbitar la Terra) i polític.

Ja el 1951, els investigadors de la LFPL estaven estudiant els processos de combustió en motors de coets líquids.[4]

Instal·lació de proves de Neil A. Armstrong[modifica]

Instal·lació de propulsió de naus espacials GRC Armstrong (B-2)

Les 6,400-acre (2,600 ha) Centre d'investigació John H. Glenn de la NASA a la instal·lació de proves Neil A. Armstrong o simplement la instal·lació de proves Neil A. Armstrong, anteriorment el Centre de recerca John H. Glenn de la NASA a l'estació de Plum Brook o simplement l'estació de Plum Brook, al sud del comtat d'Erie, Ohio, prop de Sandusky, també forma part de Glenn.[5]

Evolucions significatives[modifica]

Ciència i tecnologia aeronàutica[modifica]

La NASA Glenn fa recerca i desenvolupament tecnològic important sobre motors de reacció, produint dissenys que redueixen el consum d'energia, la contaminació i el soroll. Els galons que va inventar per reduir el soroll apareixen avui en molts motors de reacció comercials, inclòs el Boeing 787 Dreamliner.

Ciència i tecnologia espacials[modifica]

El Centre de Recerca Glenn, juntament amb els seus socis de la indústria, tenen el crèdit següent:

Referències[modifica]

  1. «Glenn Research Center - NASA» (en anglès americà). [Consulta: 13 gener 2024].
  2. «NASA Glenn visitors center will close; exhibits offered to Great Lakes Science Center - Cleveland.com» (en anglès), 16-06-2013. Arxivat de l'original el 2013-06-16. [Consulta: 13 gener 2024].
  3. «[https://www1.grc.nasa.gov/ Shaping the world of tomorrow By developing technologies that will enable further exploration of the universe and revolutionize air travel]» (en anglès). [Consulta: 13 gener 2024].
  4. «NACA TN-2349, Fluctuations in a spray formed by two impinging jets». National Advisory Committee for Aeronautics. [Consulta: 3 octubre 2013].
  5. «[https://www1.grc.nasa.gov/facilities/ Facilities NASA's Glenn Research Center's world-class facilities and expert staff help develop and verify cutting-edge technologies in the areas of aeronautics, aerospace and space. Our premier ground test facilities support powered flight through the atmosphere and beyond.]» (en anglès). [Consulta: 13 gener 2024].