Charles Frédéric Girard

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest autor és citat en taxonomia animal amb el nom «Girard».
Infotaula de personaCharles Frédéric Girard

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement8 març 1822 Modifica el valor a Wikidata
Mülhausen (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort29 gener 1895 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Neuilly-sur-Seine (França) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Georgetown Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballZoologia i medicina Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióbiòleg, herpetòleg, ictiòleg, zoòleg, metge Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Harvard Modifica el valor a Wikidata
Obra
Abrev. zoologiaGirard Modifica el valor a Wikidata

Charles Frédéric Girard (* 8 de març de 1822, Mülhausen - 29 de gener de 1895, Neuilly-sur-Seine) va ser un metge i zoòleg d'origen francés.

Biografia acadèmica[modifica]

Girard estudia en Neuchâtel, tenint com a professor a Louis Agassiz. El 1847 es converteix en el seu assistent en la Universitat Harvard. Tres anys més tard, Spencer Fullerton Baird li ofereix un lloc en el Museu d'Història Natural per a treballar en les col·leccions de rèptils i peixos dels EUA, col·leccions en ràpid augment gràcies a l'enviament governamental de missions d'exploració a l'Oest americà. Girard treballa en aquest museu durant deu anys, publicant nombrosos articles, la majoria en col·laboració amb Baird.

En 1854, Girard es fa ciutadà estatunidenc. En 1856 obté el grau de doctor en Medicina en la Universitat Georgetown de Washington, D.C.. El 1859 torna a França. Dos anys més tard li és concedit el Premi Cuvier, atorgat per l'Institut de França pel seu treball sobre els rèptils i peixos d'Amèrica del Nord.

Durant la Guerra de Secessió, Girard s'uneix com a cirurgià a l'exèrcit confederat. Després de la guerra, s'instal·la a França, on exerceix la medicina.

Durant la guerra francoalemanya de 1870, serveix com a metge-militar i realitza importants recerques sobre la febre tifoidea. Es retira en 1888 i continua publicant articles d'història natural. En 1891 es retira definitivament del món acadèmic, passant la resta de la seua vida en Neuilly-sur-Seine.

Obra[modifica]

La seua obra científica reuneix 81 títols: la meitat sobre peixos, una trentena sobre rèptils i amfibis i la resta sobre invertebrats.

Enllaços externs[modifica]

Wikimedia Commons logo A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Charles Frédéric Girard