Christopher Wolstenholme

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaChristopher Wolstenholme

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementChristopher Anthony Wolstenholme
2 desembre 1978 Modifica el valor a Wikidata (45 anys)
Rotherham (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióTeignmouth Community School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballMúsica Modifica el valor a Wikidata
OcupacióMúsic
Activitat1992-present
Membre de
GènereRock alternatiu i rock dur Modifica el valor a Wikidata
EstilRock alternatiu
rock progressiu
InstrumentBaix, Teclat, Cors
Artistes relacionatsMuse
Premis

IMDB: nm1496003 TMDB.org: 84810
Twitter (X): CTWolstenholme Last fm: Chris+Wolstenholme Musicbrainz: a9e11992-57f5-4a9b-b59f-a6f5e2a2060c Discogs: 382230 Allmusic: mn0000868810 Modifica el valor a Wikidata

Christopher Tony Wolstenholme nascut a (Rotherham, South Yorkshire el 2 de desembre de 1978) és el baixista de la banda anglesa Muse. També és l'encarregat dels cors en moltes de les cançons de la banda i molt ocasionalment toca en viu la guitarra i el teclat, en cançons com Unintended i Blackout, encara que, segons ell, amb aquest últim no se sent còmode, ja que no és el seu "instrument natural".

Biografia[modifica]

Wolstenholme va néixer a Rotherham, al comtat anglès de Yorkshire abans de mudar-se a Teignmouth, Devon el 1989. Mentre estava allà, tocava la bateria en una banda. Matthew Bellamy i Dominic Howard tocaven junts en un altre grup. Després de dos anys de baixistes poc exitosos en la banda d'aquests últims, Wolstenholme va abandonar la bateria i se'ls va unir com a baix per a crear The Rocket Baby Dolls, embrió de la futurament reanomenada Muse. Encara que ell mai havia tocat el baix abans en aquell temps, Wolstenholme és ara considerat un baixista d'alt nivell en la indústria musical, havent guanyat i sent nominat en múltiples enquestes on-line i fins i tot sent afalagat per l'ex-membre dels The Beatles Paul McCartney, després de l'extraordinària actuació de la banda en el show de tancament de l'edició 2004 del Festival de Glastonbury. Actualment resideix a Teignmouth amb la seva dona Kelly i els seus tres fills.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Christopher Wolstenholme