Cine Roxy (Barcelona)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCine Roxy
Dades
Tipussala de cinema Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

El Cine Roxy va ser una sala d'exhibició cinematogràfica situada a la plaça de Lesseps núm. 5 de Barcelona. Apareix a les cartelleres dels diaris l'any 1942.

Juan Marsé va escriure una novel·la titulada Los fantasmas del Roxy, en què aquesta sala de cinema n'és la protagonista omnipresent. Joan Manuel Serrat té una cançó amb el mateix títol de la novel·la.

Actualment, al seu lloc hi ha una entitat bancària.

El Cinema *Roxy va ser inaugurat el dissabte de glòria, 12-4-1941, amb la pel·lícula "Roberto Koch, el vencedor de la mort", tenia un aforament de 1.400 butaques totes en platea. Situat en la plaça de Lesseps, 5, el seu radi d'acció abastava als barris de Gràcia, La Salut, Vallcarca i Sant Gervasi. A l'octubre d'aquest mateix any oferia també espectacles de varietats que es van prolongar fins a l'any 1944. En 1942 va passar a programar pel·lícules de reestrena en programa doble, després del NO-DO. El cinema va acabar la seva marxa en data 2-11-1969 amb aquestes dues pel·lícules: "*Negresco" i "El crim també Juga". María *Nubiola Fornés, propietària de l'edifici, el va alienar en favor del constructor Josep *Lluis Núñez per a la construcció d'habitatges.

https://www.prospectosdecine.com/barcelona--cine-roxy