Circuit Femení ITF

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infobox sports competitionCircuit Femení ITF
Modifica el valor a Wikidata
Tipusgira de tennis amb múltiples edicions Modifica el valor a Wikidata
OrganitzadorFederació Internacional de Tennis Modifica el valor a Wikidata
Localització  i  Dates
Estatvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Vigència1984 – Modifica el valor a Wikidata
Freqüènciaanual Modifica el valor a Wikidata
Altres
Lloc webitftennis.com… Modifica el valor a Wikidata

El Circuit Femení ITF és una sèrie de tornejos de tennis professional organitzats a l'àmbit de la Federació Internacional de Tennis per a jugadores de tennis professionals. Serveix com a circuit de desenvolupament del Circuit WTA, de l'àmbit de l'Associació de Tennis Femení (WTA). Hi ha diversos tornejos femenins del Circuit Femení ITF cada any, estesos arreu dels sis continents, amb premis econòmics que varien dels 10,000$ (dòlars estatunidencs) als 100,000$. Les jugadores que tenen prou èxit a aquest circuit i guanyen suficients punt, poden ser elegibles per jugar fases de qualificació de tornejos WTA, o fins i tot per a entrar al quadre principal de tornejos WTA.

Fins al 2011 el Circuit Femení ITF era el nivell immediatament inferior al Circuit WTA, però el 2012 la WTA va introduir un nivell intermedi, la sèrie WTA 125k.

Hi ha també un Circuit Masculí ITF, però només incorpora el nivell inferior Tornejos de Futurs. Els tornejos d'homes de nivell intermedi, l'equivalent a la sèrie WTA 125k i als tornejos amb premis econòmics més elevats del Circuit Femení ITF, són organitzats a l'àmbit de l'ATP com a part de l'ATP Challenger Tour.

Llista de tornejos[modifica]

El Circuit Femení ITF inclou o ha inclòs:

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]