CityVille

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Cityville és un videojoc de simulació en línia desenvolupat per Zynga, que va aparèixer el 2 de desembre de 2010.[1] Molt similar a SimCity i FarmVille,.[2] l'objectiu n'és el desenvolupament d'una ciutat, mitjançant el conreu de productes i la construcció d'edificis i altres elements que donen un rendiment. El joc és gratüit, però els jugadors poden aconseguir determinants elements i accelerar l'acompliment de missions mitjançant diners reals. S'hi pot accedir des de Facebook, des del lloc web de Zynga i des de Google+.

Elements del joc[modifica | modifica el codi]

A CityVille, cal energia per realitzar gairebé qualsevol cosa, com ara construir edificis, recollir conreus o cobrar les rendes. Cada jugador rep, de forma automàtica, 1 energia cada 5 minuts fins a un màxim de 30. Per aprofitar al màxim l'energia subministrada d'aquesta manera, doncs, caldria entrar al joc cada 2,5 hores.[3]

És possible augmentar aquest màxim de 30 fins a 42 en construir la presa (+7) i el parc eòlic (+5). Per mantenir aquests nivells, però, cal abastir les dues construccions diàriament amb mercaderies, en cas contrari el límit torna a situar-se gradualment en 30.

Quan s'esgota l'energia, un quadre de diàleg n'informa i dóna l'opció de demanar-ne als veïns (altres jugadors que tenen les seves pròpies ciutats), com a regal, o bé de comprar-ne amb diners reals.

Altres maneres d'aconseguir energia són:

  • Els veïns poden enviar-ne com a regal de forma limitada, habitualment en "bateries" d'1 o de 3 energies.
  • En augmentar de nivell, l'energia es reomple fins al màxim. És una bona estratègia, doncs, exhaurir tota l'energia just abans d'augmentar de nivell.
  • En visitar les ciutats dels veïns, per cada ciutat s'aconsegueixen 3 energies en la primera visita i 1 en la resta (màxim un cop al dia). En aquest cas és possible sobrepassar el màxim d'energia fixat (la xifra que indica el nivell d'energia canviarà a verd).
  • S'obté 1 energia per cada franquícia d'un veí de la qual es recull la renda.
  • Els edificis comunitaris, els monuments, els hàbitats del zoo i els conreus, amb més o menys probabilitat, poden també proporcionar energia en recollir-ne la renda.
  • Si s'hi juga cada dia, el joc dóna un bo d'energia en cicles de 5 dies (1 energia el primer dia, 2 el segon, etc., fins a un màxim de 5; si el jugador està 1 dia o més sense jugar, el bo torna a començar des d'1.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. «CityVille Game Launches on Facebook» (en anglès). [Consulta: 28 març 2012].
  2. «First Look: Zynga Takes On Rivals With CityVille, A Casual Virtual Metropolis» (en anglès). [Consulta: 28 març 2012].
  3. «Energy» (en anglès). [Consulta: 2 abril 2012].