CityVille

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Video game controller icon designed by Maico Amorim.svgCityVille

Publicació
2 desembre 2010 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de construcció de ciutats i videojoc de construcció i gestió Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaFacebook Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador i multijugador Modifica el valor a Wikidata
Formatnavegador web Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradateclat d'ordinador Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Zynga (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webWeb oficial Modifica el valor a Wikidata
MobyGamescityville Modifica el valor a Wikidata

Cityville va ser un videojoc de simulació en línia desenvolupat per Zynga, que va aparèixer el 2 de desembre de 2010.[1] Molt similar a SimCity i FarmVille,.[2] l'objectiu n'era el desenvolupament d'una ciutat, mitjançant el conreu de productes i la construcció d'edificis i altres elements que donen un rendiment. El joc era gratuït, però els jugadors podien aconseguir determinants elements i accelerar l'acompliment de missions mitjançant diners reals. S'hi podia accedir des de Facebook, des del lloc web de Zynga i des de Google+.

Elements del joc[modifica]

A CityVille, calia energia per realitzar gairebé qualsevol cosa, com ara construir edificis, recollir conreus o cobrar les rendes. Cada jugador reboa, de forma automàtica, 1 energia cada 5 minuts fins a un màxim de 30. Per aprofitar al màxim l'energia subministrada d'aquesta manera, doncs, hauria calgut entrar al joc cada 2,5 hores.[3]

Era possible augmentar aquest màxim de 30 fins a 42 en construir la presa (+7) i el parc eòlic (+5). Per mantenir aquests nivells, però, calia abastir les dues construccions diàriament amb mercaderies, en cas contrari el límit tornava a situar-se gradualment en 30.

Quan s'esgotava l'energia, un quadre de diàleg n'informava i donava l'opció de demanar-ne als veïns (altres jugadors que tenien les seves pròpies ciutats), com a regal, o bé de comprar-ne amb diners reals.

Altres maneres d'aconseguir energia eren:

  • Els veïns podien enviar-ne com a regal de forma limitada, habitualment en "bateries" d'1 o de 3 energies.
  • En augmentar de nivell, l'energia es reomplia fins al màxim. Era una bona estratègia, doncs, exhaurir tota l'energia just abans d'augmentar de nivell.
  • En visitar les ciutats dels veïns, per cada ciutat s'aconseguien 3 energies en la primera visita i 1 en la resta (màxim un cop al dia). En aquest cas era possible sobrepassar el màxim d'energia fixat (la xifra que indica el nivell d'energia canviarà a verd).
  • S'obtenia 1 energia per cada franquícia d'un veí de la qual es recull la renda.
  • Els edificis comunitaris, els monuments, els hàbitats del zoo i els conreus, amb més o menys probabilitat, podien també proporcionar energia en recollir-ne la renda.
  • Si s'hi jugava cada dia, el joc donava un bo d'energia en cicles de 5 dies (1 energia el primer dia, 2 el segon, etc., fins a un màxim de 5; si el jugador estava 1 dia o més sense jugar, el bo tornava a començar des d'1.

Tancament[modifica]

Malgrat la seva llarga popularitat al llarg de gairebé cinc anys, l'empresa Zynga va anunciar a mitjans del mes de març de 2015 que ja no donaria suport ni manteniment a aquest joc i els seus servidors; tancant-lo el 30 d'abril de 2015. Això ho va anunciar per mitjà del seu servei de suport.

Referències[modifica]

  1. «CityVille Game Launches on Facebook» (en anglès). [Consulta: 28 març 2012].
  2. «First Look: Zynga Takes On Rivals With CityVille, A Casual Virtual Metropolis» (en anglès). [Consulta: 28 març 2012].
  3. «Energy» (en anglès). [Consulta: 2 abril 2012].