Colin Dexter

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Norman Colin Dexter, OBE, (nascut el 29 de setembre de 1930) és un escriptor de novel·les d'intriga anglès, conegut per la saga de novel·les de l'Inspector Morse, novel·les que van ser escrites entre 1975 i 1999 i adaptada com a sèrie de televisió de 1987 a 2000.

Primers anys i carrera[modifica | modifica el codi]

Dexter va néixer en Stamford, Lincolnshire, i va ser educat en Stamford School, on el seu germà, John Dexter, havia estat abans que ell.

El 1954, va començar la seva carrera decent a la East Midlands, convertint-se en assistent de cap d'obres clàssiques en Wyggeston School, de Leicester. El 1966, es va veure obligat per l'aparició de la sordesa a retirar-se de l'ensenyament, i va assumir el càrrec de Secretari Auxiliar Superior de la Universitat d'Oxford Delegació d'Atenció d'Exàmens Locals (UODLE) en Oxford - un càrrec que va exercir fins a la seva jubilació el 1988.

Dexter un lloc destacat en el programa de la BBC "Com resoldre uns mots encreuats críptic", com a part de l'emissió de sèries de temps Canvi al novembre de 2008 a la que va relatar alguns dels mots encreuats resolts per Morse.