Consell Jedi

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'Alt Consell Jedi és una institució de la sèrie de pel·lícules de Star Wars. Els seus membres són els més forts de l'Orde Jedi i són els elegits per a liderar els Jedi.

L'Alt Consell era un grup de dotze Mestres Jedi savis i poderosos elegits per a guiar l'Orde Jedi, així com per a servir com a cos consultiu per al Canceller Suprem. El Consell estava format per cinc membres vitalicis, quatre membres a llarg termini i tres membres a curt termini. Aquesta estructura organitzacional era una evolució de les antigues assemblees de Mestres Jedi, i durant la Gran Guerra de l'Hiperespai no hi havia hagut més que un "cercle intern" a l'assemblea. Originàriament, el Consell no tenia un lloc fix de reunió, i es reunia irregularment a planetes com Ossus, Alderaan i Chandrila. Amb el trasllat de l'Orde des d'Ossus cap a Coruscant, el Consell es va establir a aquest planeta.

Els membres del Consell Jedi tots sols triaven els Jedi que hi podien entrar. Cap cos exterior no va provar mai d'introduir un membre al Consell contra la voluntat dels seus membres fins a les Guerres Clon, quan el Canceller Suprem Palpatine va fer entrar Anakin Skywalker al Consell.