Coruscant

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Coruscant
Distància de Core 10,000 anys llum
Regió Mons Core
Subsector Subsector Imperial Central (durant la dictadura imperial)
Sector Coruscant
Sistema Coruscant
Període d'òrbita 368 dies
Període de rotació 24 hores
Nombre de Sols 1
Nombre de Llunes 4
Espècies Diverses
Llengües Diverses
Població 1 trilió (aproximadament).
Punts d'interès Temple Jedi, Palau Imperial, Muntanyes Manarai, edifici del Senat Galàctic
Superfície aquàtica 29% (en clapes de gel)
Afiliació República Galàctica, Imperi Galàctic, Imperi Yuuzhan Vong, Nova República, Federació Galàctica de les Aliances Lliures

En la nissaga de pel·lícules de la Guerra de les Galàxies, Coruscant és la capital de la república i el planeta més poblat de la galàxia.

El planeta té totalment esgotat el seu sòl edificable, ja que està cobert d'edificacions. És una ecumenòpolis, una enorme ciutat, on fins i tot, existeixen reductes de vida al subsòl, alienes a la superfície. Hi rau la seu de la república, que consta, bàsicament del Senat Galàctic i el Temple Jedi.

Aquest planeta va ser objectiu de la Confederació de Separatistes durant les Guerres Clon i gairebé cau sota el seu poder. Creuers de la Federació de Comerç van poblar l'òrbita del planeta i van disseminar milers d'Androides Abella, que s'apropaven als caces de la República Galàctica i els destruïen "de prop".

El dens planeta alberga milions d'espècies alienígenes diferents en nombrosos nivells des del cim dels edificis més alts fins a les més baixes profunditats, on pocs s'atreveixen a incursionar. Padmé Amidala va viure un temps a Coruscant servint com a senadora del seu planeta Naboo, així com Bail Organa d'Alderaan. Era el centre de la república, on grans polítics han pres residència; com el Canceller Valorum, o el Canceller Palpatine.

Quan la República Galàctica va caure i va sorgir l'Imperi Galàctic, Palpatine va construir un enorme palau imperial, sent aquesta una de les construccions més grans edificades a la galàxia. Coruscant va romandre com a centre imperial fins que l'Aliança Rebel va derrotar, a Endor, l'Emperador Palpatine. El molt bulliciós planeta es va convertir en seu de la nova república una vegada pres per l'aliança.