La Força (Star Wars)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En l'univers fictici de Star Wars, la Força és tota aquella energia que és creada per totes les coses, fins i tot entre una roca, la terra i els éssers vius. És tot els que ens rodeja, l'energia de l'univers, els Jedi i els Sith poden controlar i utilitzar eixa energia amb la ment. George Lucas es va inspirar en religions com el xintoisme, del Japó i també amb les religions celtes. Els personatges Jedi són uns Guerrers amb vocació espiritual i de servei que recorden herois de les tradicions Cèltiques i Budistes.

Segons Star Wars Episodi I, els jedi tenen l'habilitat de posar-se en contacte amb la força gràcies als midiclorians, unes formes de vida microscòpiques que viuen en simbiosi amb els sers vius i que indiquen a qui els sàpiga escoltar la voluntat de la Força. Aquests organismes viuen, concretament, a les cèl·lules, ja que és la zona on La Força és més forta en un cos. Però segons diu el costat fosc de la força, tot el que és viu és part de la Força, per això dicta que no s'ha de ser triat per la Força per a poder cridar-la, usar-la o sentir-la per dir-ho així.

La Força no sols és percebuda com ho fan els jedi o els sith, hi ha innumerables formes de manipular-la entendre-la i cridar-la. Aquest és el cas de les bruixes de Dathomir, on dones com Charal, poden fer ús de la força d'una manera exòtica.

La Força és aquella que dona als Jedi els seus poders de telequinesi (moure qualsevol tipus d'objecte, fins i tot terra, aire o foc), telepatia, electrokines; a més poden usar-la per a veure el futur, curar ferides, passar desapercebut i el control mental sobre altres éssers.

Costats de la força[modifica]

La Força té dos costats, el Costat Lluminós i el Costat Fosc. Hi ha diverses formes de diferenciar-les. El costat fosc és ràpid i seductor. El costat lluminós és més lent, però al contrari que el costat fosc no desgasta el cos. El costat fosc és usat pels sith, el costat lluminós és usat pels jedi.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]