Conselleria de Presidència, Administracions Públiques i Justícia de la Xunta de Galícia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConselleria de Presidència, Administracions Públiques i Justícia de la Xunta de Galícia
Dades
Tipusministeri Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1983
Governança corporativa
Seu
Part deXunta de Galicia Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcpapx.xunta.es… Modifica el valor a Wikidata

La Conselleria de Presidència, Administracions Públiques i Justícia (en gallec Consellería de Presidencia, Administracións Públicas e Xustiza) és una conselleria de la Xunta de Galícia que té com a funcions principals la gestió de les relacions de la Xunta amb les administracions locals i de justícia. També s'ocupa de la gestió interna i de l'administració autonòmica, així com de la Unitat de Policia Autònoma de Galícia.

Història[modifica]

La conselleria de Presidència va tenir diferents denominacions i funcions al llarg de la seva història. Endemés, durant alguns períodes comportava aparellat el càrrec de vicepresident de la Xunta.

En 1983 (per uns mesos) i després des de 1983 fins a 1990 va absorbir endemés les competències de la Conselleria de Justícia i Interior. Durant la major part de la seva existència, entre 1990 i 1993, i 2005 i 2009 la conselleria integrà també l'àrea de Relacions Institucionals (vegeu també Conselleria de Relacions Institucionals).

Estructura interna[modifica]

Secretaries i direccions generals[modifica]

Endemés de la necessària Secretaria General de la conselleria, la conselleria de Presidència compta amb les següents direccions generals:

Ens adscrits a la conselleria[modifica]

Consellers[modifica]

Enllaços externs[modifica]