Contessina de Bardi

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Presumpte retrat de Contessina de Bardi, obra de Benozzo Gozzoli situada a la Capella dels Mags del Palau Mèdici Riccardi (Florència)

Contessina de Bardi (Florència, República de Florència vers el 1390 - íd. 1473) fou una donzella florentina que es casà amb Cosme de Mèdici.

Orígens familiars[modifica | modifica el codi]

Va néixer vers el 1390 a la ciutat de Florència sent filla d'Alexandre de Bardi, comte de Vernio. La seva família féu fortuna com a banquers, si bé a mitjans del segle XIV el seu banc patí una forta caiguda.

La família, en qualsevol cas, havia aconseguit mantenir una còmoda condició gràcies a les inversions realitzades principalment en les terres, castells i fortaleses, punts estratègics en les fronteres septentrionals de la República de Florència.

Núpcies i descendents[modifica | modifica el codi]

Aquest fet no passà desapercebut pels Mèdici, per la qual cosa Joan de Mèdici concertà el matrimoni del seu fill Cosme de Mèdici amb Contessina, enllaç que es dugué a terme vers el 1416. D'aquesta unió nasqueren dos fills:


Quan el seu marit va ser exiliat de la ciutat l'any 1433 va fugir a la vila de Cafaggiolo, prop de Mugello, retornant a Florència després del triomf de Cosme. Després de sobrevirure al seu espòs va continuar a la cort del seu fill i nét, morint a la ciutat de Florència l'octubre de 1473.