Corint (heroi)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeCorint
Tipuspersonatge mitològic grec Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeGorge Modifica el valor a Wikidata
PareZeus i Marató Modifica el valor a Wikidata
FillsSylea (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansSició Modifica el valor a Wikidata
Altres
Càrrecrei de Corint Modifica el valor a Wikidata

Segons la mitologia grega, Corint (en grec antic Κόρινθος) va ser un heroi, epònim de la ciutat de Corint, que era considerat pels corintis com un fill de Zeus. Però la resta dels grecs es burlava d'aquesta pretensió, i la frase "Corint, fill de Zeus" s'havia convertit en una expressió proverbial per indicar alguna cosa que es repetia molt i es feia monòtona.

En realitat es deia que era fill de Marató. Va fugir a l'Àtica amb el seu pare quan aquest es va veure obligat a abandonar Sició a causa de la violència d'Epopeu. Amb la mort d'Epopeu tots dos van tornar a Corint. Quan va morir Marató, Corint pujà al tron de la ciutat. Va morir sense fills, i els corintis van cridar Medea, que sembla que tenia drets de successió al tron, però van acabar fent-la fora de la ciutat.

Una tradició deia que a l'heroi Corint l'havia assassinat algun dels seus súbdits. La seva mort la va venjar Sísif, que el va succeir en el tron.[1]

Referències[modifica]

  1. Grimal, Pierre. Diccionari de mitologia grega i romana. Barcelona: Edicions de 1984, 2008, p. 115. ISBN 9788496061972. 

Bibliografia[modifica]

  • Parramon i Blasco, Jordi: Diccionari de la mitologia grega i romana. Barcelona: Edicions 62, 1997, p. 55. (El Cangur / Diccionaris, núm. 209). ISBN 84-297-4146-1