Correus de Guinea Bissau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCorreus de Guinea Bissau
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtCGB Modifica el valor a Wikidata
Tipusnegoci
correu Modifica el valor a Wikidata
Indústriacorreu Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1974
Activitat
Membre deUnió Postal Universal (1974–) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Correios da Guiné-Bissau (CGB) és l'empresa responsable del servei postal a Guinea-Bissau. És una empresa de propietat pública, la seu de la qual es troba a l'antic edifici colonial de Correus, Telègrafs i Telèfons, a la capital de Bissau. La companyia es va fundar entre 1973 i 1974, després de la independència de Portugal, com a successora de la CTT portuguesa (colonial) i coneguda fins al 1989 com a «Correios e Telecomunicações da Guiné-Bissau», data en què els serveis telefònics es van separar i atorgar a una nova empresa coneguda com a Companhia de Telecomunicações da Guiné-Bissau (o Guiné Telecom).

Correios da Guiné-Bissau té unes 200 persones treballadores en diverses sucursals al país. Té la seu a la capital, Bissau, a l'oficina de correus principal ubicada al centre. Igual que en altres països africans, no hi ha entrega a domicili per part de l'oficina de correus i els clients han de llogar les seues pròpies bústies. El 2015 hi havia unes 1500 bústies al país, de les quals només es feien servir al voltant del 75 %.[1] El 2015, la companyia planejava oferir serveis financers propis, a més dels serveis postals; per a aquest propòsit, calia fundar un banc postal separat.[1]

L'empresa és membre la Unió Postal Universal des del 30 de maig de 1974,[2] i de l'Associació Internacional de Comunicacions d'Expressió Portuguesa (AICEP).[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Correios da Guiné Bissau pretendem criar Banco Postal de Poupanças» (en portuguès de Portugal). AICEP, juny 2015. Arxivat de l'original el 16 novembre 2015. [Consulta: 18 maig 2024].
  2. «Guinea-Bissau» (en anglès). Unió Postal Universal. [Consulta: 5 juliol 2019].
  3. «Membros» (en portuguese). Associação Internacional das Comunicações de Expressão Portuguesa. [Consulta: 5 juliol 2019].