Corrida de beneficencia

(S'ha redirigit des de: Corrida de Beneficencia)
Plantilla:Infotaula esdevenimentCorrida de beneficencia
Map
 40° 25′ 55″ N, 3° 39′ 48″ O / 40.43208°N,3.66328°O / 40.43208; -3.66328
Tipuscorrida Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióLas Ventas (Comunitat de Madrid) Modifica el valor a Wikidata, Madrid Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

La Corrida de Beneficencia (Correguda de Beneficència), anomenada també Corrida Extraordinaria de la Beneficencia de Madrid (Correguda Extraordinària de la Beneficència de Madrid), és un festeig taurí celebrat anualment a Madrid (a la plaça de toros de Las Ventas) on la recaptació es dedica a la beneficència. Es tracta d'una de les poques corridas en què es presenta la Casa Reial espanyola, emprant llotges especials per a l'ocasió. És tradicional que se celebri al mes de juny, després de la Fira de Sant Isidre (és a dir, generalment després de les populars festes de Sant Isidre Llaurador).

La tradició es va iniciar quan, al segle xvii, amb motiu de les mancances financeres de l'Hospital General y de la Pasión i altres entitats de beneficència, el rei Felip IV va decidir que la recaptació de les celebracions taurines es donés íntegrament als hospitals. Aquesta donació es va mantenir fins a començaments del segle xix, quan es va reduir a l'actual Corrida Extraordinaria de La Beneficencia de Madrid.[1]

Aquesta correguda se celebra a Madrid des de 1856.

Referències[modifica]

  1. Muñoz Alonso, María Dolores. De hospital a museo: las sucesivas transformaciones de un hospital inacabado ; el Hospital General de Madrid (en castellà). 1. Madrid: ETSAM (E.T.S. Arquitectura (UPM)).