DOVO Solingen

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióDOVO Solingen
Dades bàsiques
Tipus entitat empresa
Forma jurídica GmbH & Co. KG
Activitat
Productes Navalla d'afaitar i tisores
Organització i govern
Seu central 
Societat matriu Merkur Solingen

Web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata
Navalla d'afaitar d'acer inoxidable de DOVO .
Maquineta Merkur , la subsidiària de DOVO.

DOVO Solingen , o simplement DOVO , és una empresa alemanya amb seu a Solingen que fabrica tisores, productes d'afaitat com ara navalles d'afaitar, maquinetes, brotxes, i eines per manicura.[1] Les maquinetes i altres productes d'afaitar són produïts per part de Merkur Solingen , subsidiària de DOVO.

El nom DOVO és una combinació dels cognoms dels seus fundadors Do (RP)+Vo (us).[2]

A 31 de desembre de 2001, l'empresa comptava amb 86 empleats, produint diàriament 1.200 tisores, 900 pinces i 150 navalles d'afaitar juntament amb maquinetes. El 75% d'aquests productes es va exportar a altres països, mentre el 25% restant es va vendre a Alemanya.


Història[modifica]

Navalla DOVO amb mànec d'imitació nacre i elegants gravats d'or real.

D'acord al seu lloc web oficial, l'empresa DOVO Steelware va ser fundada el 1906. En els seus inicis, l'empresa només fabricava navalles d'afaitar amb un taller de forjat i afilat. Els seus fundadors (els Srs Dorp i Voos) van emprar tan sols a 13 persones.

En la dècada de 1930, Solingen havia crescut incloent petits poblats al seu voltant i el 1938 es va aprovar una llei per protegir el nom de Solingen i donar-li major prestigi i seguretat així com un sentit d'identitat local.

Poc abans de la Segona Guerra Mundial, els fundadors de DOVO decidienron retirar-se i van cedir l'empresa a Fritz Bracht. Va ser durant la direcció de Bracht que l'empresa va haver de buscar una nova font d'ingrés i van començar a fabricar tisores per al cabell, això a causa de l'aparició de l'afaitadora elèctrica.

Amb el temps, algunes marques van ser adquirides per DOVO:

DOVO en l'actualitat[modifica]

Recentment, s'ha despertat en el món un gran interès pels mètodes i productes tradicionals per a l'afaitat[3] sent DOVO Soligo el major fabricant de navalles d'afaitar a nivell mundial gaudint de gran reputació. Compta amb 3 distribuïdors a Alemanya, 9 a la resta d'Europa i 11 en altres països.[4]

Els seus principals competidors són Thiers Issard (França), Boker (Alemanya) i empreses de maquinetes modernes com Global Gillette (Estats Units), Schick (Estats Units) entre d'altres.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. DOVO History (en anglès).
  2. DOVO name origin ( en anglès).
  3. Why Straight Razors in the 21st Century?. ClassicShaving.com [Consulta: 2011.03.28 (en anglès )]. 
  4. DOVO The factory (en anglès).

Enllaços externs[modifica]