David Manderson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDavid Manderson
Biografia
Naixement1955 Modifica el valor a Wikidata (68/69 anys)
Glasgow (Escòcia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor Modifica el valor a Wikidata

David Manderson (Glasgow, 1955)[1] és escriptor de ficció i no-ficció. Ha format part de l'escena literària escocesa durant els últims trenta anys. Va dirigir el Festival de Curtmetratges Real to Reel del Festival de Cinema de Glasgow durant vuit anys i va fundar la revista d'escriptura creativa Nerve. Format al programa d'escriptura creativa de la Universitat de Glasgow, la seva novel·la de debut Lost bodies (Kennedy and Boyd, 2011) va tenir una molt bona acollida de la crítica. El seu segon títol, The Glass Half Full: Moving Beyond Scottish Miserablism (Luath, 2014), escrit amb la directora Eleanor Yule, va tenir un paper destacat en la prèvia del referèndum d'independència escocès. També ha publicat contes i articles en antologies escoceses i internacionals. Actualment està treballant en una segona novel·la, entre altres projectes. El 2016 va fer una estada a la Residència Faber, d'Olot.[2][3][4]

Referències[modifica]

  1. Scotland, University of the West of. «UWS - University of the West Scotland - David-Manderson». www.uws.ac.uk. [Consulta: 18 gener 2017].
  2. «David Manderson | Faber Residency». faberresidency.cat. Arxivat de l'original el 2017-02-02. [Consulta: 18 gener 2017].
  3. «NacióDigital: David Manderson: «Si sou una mica pacients, la independència arribarà»». Nació Digital.
  4. «David Manderson: ‘Vull crear lligams entre Escòcia i Catalunya’». VilaWeb.cat. [Consulta: 18 gener 2017].