De nuevo otra vez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDe nuevo otra vez
Fitxa
DireccióRomina Paula Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióLucía Chavarri
Diego Dubcovsky
Florencia Scarano
GuióRomina Paula Modifica el valor a Wikidata
MúsicaGermán Cohen
FotografiaEduardo Crespo
MuntatgeEliane Katz (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductoraVarsovia Films
Dades i xifres
País d'origenArgentina Modifica el valor a Wikidata
Estrena2019 Modifica el valor a Wikidata
Durada84 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt9641238 Filmaffinity: 175879 Letterboxd: again-once-again TMDB.org: 575804 Modifica el valor a Wikidata

De nuevo otra vez és una pel·lícula de l'Argentina filmada en colors dirigida per Romina Paula sobre el seu propi guió que es va estrenar el 6 de juny de 2019 i que va tenir com a actors principals a Esteban Bigliardi, Mariana Chaud, Denise Groesman i Romina Paula.[1] A la pel·lícula actuen tant la directora com el seu fill Ramón i la seva mare Mónica, encarnant en la ficció els mateixos papers que en la realitat.

Sinopsi[modifica]

Una dona amb el seu fill de tres anys que viu amb el seu xicot a les serralades de Còrdova, torna a casa de la seva mare a Buenos Aires per reflexionar sobre la seva parella. Per a això tracta de reviure la seva vida de soltera, sortir de nit, saber qui era abans de ser mare.[2]

Repartiment[modifica]

Van intervenir en el film els següents intèrprets:[1]

Crítiques[modifica]

Gaspar Zimerman a Clarín va opinar:

« ”Les situacions que travessa Romina (els personatges tenen el nom dels seus intèrprets) mostren la seva cerca per retrobar-se amb qui alguna vegada va ser i ja no tornarà a ser: algú gairebé sense obligacions i amb poques preocupacions més que passar-la bé amb els seus amics. Però el punt el naixement de Ramón com el pas del temps (l'adultesa) van canviar tot per sempre. Aquestes escenes costumistes alternen passatges de intrascendència amb alguns diàlegs rics. O monòlegs, com aquest missatge d'àudio en el qual Romina descriu cruament la desesperació que li produeix l'existència d'un ésser que depèn d'ella: la idealització de la maternitat es fa miques en un minut. Entre les escenes …es projecten diapositives de la família de Paula mentre la veu en off de la directora repassa la història de les seves arrels. Aquests textos -sobre la maternitat, la por i el desig, la crisi dels 40- són els que contenen la càrrega assatgística de la pel·lícula. I que en definitiva l'emparenten molt més amb la literatura que amb el cinema.”[1] »

Nominacions[modifica]

La pel·lícula va ser nominada per al Gran Premi Ciutat de Lisboa en la competència internacional al Festival Internacional de Cinema Independent de Lisboa de 2019 i al Premi a la Millor Primera Pel·lícula al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam.

Premis[modifica]

Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià
Any Categoria Pel·lícula Resultat
2019[3] Premi Horizontes De nuevo otra vez Guanyador

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Zimerman, Gaspar. «Crítica de “De nuevo otra vez”: La maternidad en tela de juicio». Clarín, 06-06-2019. [Consulta: 6 juny 2019].
  2. 'De nuevo otra vez': un premiado drama intimista que se suma a la lista de películas sobre rupturas amorosas, Espinof, 25 d'octubre de 2020
  3. «La Concha de Oro es para 'Pacificado'», 29-09-2019. [Consulta: 29 setembre 2019].

Enllaços externs[modifica]