Debat

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Un debat és un diàleg entre dues o més persones que intenten exposar el seu punt de vista sobre un tema comú i convèncer l'altre de la veracitat o bondat de la pròpia opinió. Té un caràcter més formal que la simple conversa i a vegades pot comptar amb la presència d'un moderador que cedeix el torn de paraula i fixa les normes per a l'intercanvi de parers.

Els debats són freqüents en educació com a mètode per fer reflexionar els assistents. Igualment són propis de l'àmbit universitari, en forma de col·loquis o taules rodones sobre una qüestió rellevant i on el públic pot intervenir fent preguntes als que estan debatent. Els contertulis de programes periodístics o els candidats polítics també apareixen als mitjans de comunicació fent debats.

Molts del debats que es creen avui en dia, els podem trobar a la xarxa. La xarxa és un món que no s'acaba mai per això hi podem trobar molts tipus de debats. Tenin en compte el moment en què es produeix la comunicació trobem: els asincrònics i els sincrònics. Un exemple de sincrònics és la videoconferències (skype) i exemples d'asincrònics són els fòrums, els correus electrònics, entre d'altres.


Debats a la xarxa[modifica | modifica el codi]

Els debats a la Internet són una nova possibilitat de debat traslladat a la web i on podem treballar-ho amb diferents plataformes i eines multimèdia. Principalment el recurs més utilitzat per a debatre a la xarxa eren els fòrums, gràcies a l'arribada de la web 2.0, els debats a la xarxa, van començar a funcionar en altres plataformes i eines a la xarxa:

Moltes d'aquestes plataformes o eines multimèdia, no serveixen directament per a realitzar debats a la xarxa, si no que una de les seves propietats serveix per a generar debat i realitzar-lo.

Enllaços d'interès[modifica | modifica el codi]