Delicte de guant blanc

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Delicte de guant blanc és una expressió col·loquial que fa referència a aquells delictes que es cometen sense tacar-se les mans (d'aquí la referència al color del guant). Són delictes que es cometen sense intimidació, amenaces, ús de la força o armes, mètodes violents d'aconseguir consumar el delicte com pot ser el "allunatge", ús de màquines o explosius, etc.

No suposa cap tipificació penal concreta, sinó que abasta diferents delictes i no sempre en totes les seves manifestacions. Per exemple, certs robatoris poden qualificar de delictes de guant blanc si es fan sense violència però amb algun dany lleu en les coses (com ara l'ús de rossinyols o l'ús de forces per a violar alguna pany).

No obstant això, els delictes de guant blanc comparteixen com a característiques que són delictes contra el patrimoni de les persones i que solen tenir una certa sofisticació en el mètode emprat per cometre'ls.

Exemple d'aquests delictes refinats són els furts, alguns robatoris i, típicament, les estafes. També de vegades es tenen en compte altres delictes més específics com la falsificació de moneda o l'apropiació indeguda.

Vegeu també[modifica]

Nota[modifica]