Device Forts

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Device Forts
Imatge
Dades
TipusGrup d'estructures o edificis Modifica el valor a Wikidata
Construcció1539 Modifica el valor a Wikidata

Els Device Forts (literalment, forts defensius) són una xarxa de fortificacions construïdes al llarg de la costa sud d'Anglaterra com a part de l'estratègia defensiva desenvolupada personalment per Enric VIII en dues fases; la de 1539 i la de 1544. Moltes d'aquestes fortificacions van ser utilitzades durant la Guerra civil anglesa i posteriorment reforçades durant les Guerres napoleòniques i la Segona Guerra Mundial.

Primera fase[modifica]

Els primers forts del programa van ser dissenyats amb planta concèntrica, bastions semicirculars i amb un perfil baix, per reduir així al màxim els danys produïts per l'artilleria, com els de Deal, Sandown (Kent) i Walmer, construïts per protegir a les The Downs, les rades properes al pas de Calais.[1]

Segona fase[modifica]

La segona fase, a partir de 1544, incorpora nous desenvolupaments defensius, com l'anomenada traça italiana, desenvolupada a Itàlia a la fi del segle xv i principis del xvi, que Enric VIII incorpora per primera vegada en el disseny del castell de Southsea (1544).

Referències[modifica]

  1. Cairns, Conrad i Trevor Cairns (1999) (en anglès) Los castillos medievales, pág. 48. Ediciones AKAL. A Google Books. Consultat el 27 de desembre del 2014.