Diana: The Rose Conspiracy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDiana: The Rose Conspiracy
Fitxa
DireccióMartín Sastre
Protagonistes
Denise Watson
Dades i xifres
País d'origenUruguai
Estrena2005
Idioma originalanglès
Descripció
Lloc de la narracióMontevideo Modifica el valor a Wikidata

Diana: The Rose Conspiracy és un curtmetratge uruguaià dirigit per Martín Sastre el 2005. Protagonitzada per la professora d'anglès Denise Watson, la pel·lícula tracta sobre la vida de la Princesa Diana de Gal·les.

La pel·lícula va ser premiada per l'Associació Italiana de Crítics d'Art. Durant l'estrena del curtmetratge, va aparèixer a la premsa escrita amb títols com «Diana, Princess of Wales, alive in Uruguay» (Diana, Princesa de Gal·les, viva a l'Uruguai).[1] Actualment, la pel·lícula només pot ser vista als museus, col·leccions privades i en grups reduïts d'art escènic.

Argument[modifica]

La pel·lícula presenta una visió alternativa de la mort de Diana de Gal·les. Diana no va morir a París sinó que va fingir la seva pròpia mort i ara viu en un barri obrer de Montevideo, a l'Uruguai.[2]

Referències[modifica]

  1. «Lady Di vive en Uruguay» (en castellà). infobae.com. Arxivat de l'original el 2007-10-10. [Consulta: 19 febrer 2012].
  2. Ezabella, Fernanda. «Vídeo do artista Martín Sastre revive Lady Di em favela uruguaia» (en portuguès). UOL Entretenimento, 24-08-2008. [Consulta: 19 febrer 2012].