Dinastia Kadamba

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 07:52, 30 set 2011 amb l'última edició de Xufanc (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Jump to navigation Jump to search
Arquitectura característica Kadamba al temple de lakxmi de Doddagaddavalli

El regne Kadamba (kanara: ಕದಂಬರು) fou un regne de la part septentrional del Sud de l'Índia, dins de la zona de la regió de la moderna Goa i el Konkan als estats actuals de Karnataka i Maharashtra. El fundador del regne fou Mayurasharma al 345 i la seva dinastia va regnar entre el segle IV i el segle VI, amb la capital a Banavasi, també anomenada Vaijayanti, desplaçant als txutus.

Després d'haver regnat com a estat independent durant dos segles, en l'ocàs del regne, els kadambes varen acabar com a dinastia vassalla dels regnes Txalukia i Raixtrakuta. Els kadambes foren la primera dinastia que va patrocinar el jainisme.[1]

Posteriorment els descendents de la dinastia Kadamba varen fundar un regne a Hangal i un altre a Goa al segle X. Aquests es coneixen com a Kadambes de Hangal[2] i Kadambes de Goa respectivament.[3]

Vegeu també

Referències

  1. George Mark Moraes, The Kadamba Kula: a history of ancient and mediaeval Karnataka, Asian Educational Services (repr.)
  2. The Kadambas of Hangal - Coins
  3. Kadambas of Goa