Dirigido por

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesDirigido por
TipusRevista de cinema
Fitxa
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1972 Modifica el valor a Wikidata
FundadorEdmond Orts
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Format de periòdic220 x 297 mm
PeriodicitatMensual
Editor en capTomás Fernández Valentí Modifica el valor a Wikidata
EditorialDirigido Por, S.L.
Números publicats507
Preu4,2 euros Modifica el valor a Wikidata
Nominacions i premis
Premis
Identificadors
ISSN0212-7245 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdirigidopor.es Modifica el valor a Wikidata
Facebook: dirigidopor Twitter (X): dirigido_por Modifica el valor a Wikidata

Dirigido por (també escrit a vegades com Dirigido por... o, simplement, Dirigido) és una revista espanyola especialitzada en cinema.

Orígens[modifica]

La revista va ser fundada en 1972 a Barcelona pel crític cinematogràfic Edmond Orts.[1] La portada del primer número va estar dedicada al cineasta estatunidenc Stanley Kubrick, i des de llavors la revista ha fet sempre un especial recalcament en la figura del director com a principal responsable del procés creatiu.

Difusió[modifica]

Dirigido por és una revista de periodicitat mensual (publica onze números a l'any) editada per l'empresa Dirigido Por, S.L., el president de la qual és Angel Fabregat. En 2007 tenia una tirada d'entre 12.000 i 15.000 exemplars mensuals.[2] Dirigido por ep a més una ajuda del Ministeri de Cultura per a la seva difusió en biblioteques, centres culturals i universitats d'Espanya.

Col·laboradors[modifica]

El coordinador general de la revista és l'escriptor i crític cinematogràfic Tomás Fernández Valentí. Entre els col·laboradors figuren:

José María Latorre, Quim Casas, Ramon Freixas, Carlos Balagué, Gabriel Lerman, Jordi Bernal, Esteban Hernández, Rafel Miret, Antonio Castro, Antonio José Navarro, Javier Coma, Carlos García Brusco, Tonio L. Alarcón, José Enrique Monterde, Israel Paredes, Joan Padrol, Jaume Genover, Roberto Alcover Oti, Diego Salgado, Raúl Acín, Aurélien Le Genissel, Héctor G. Barnés, Juan Carlos Vizcaíno, Beatriz Martínez, Gerard Casau.

Premis[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]