Discussió:496 aC

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Abreviatures[modifica]

És que no sabem escriure correctament les abreviatures?

[1]

La forma *aC no té cap sentit. És contrària a qualsevol raonament, norma, convenció i sentit comú.el comentari anterior sense signar és fet per 62.57.222.230 (disc.contr.) 19:52, 17 gen 2012 (CET)

Algun sentit tindrà. El termcat recull aC en català, i a.C. en castellà. La GEC també recull aquesta forma.[2]--Àlex (Discussió) 19:58, 17 gen 2012 (CET)

Sóc expert en ortografia, i puc assegurar que no té cap sentit. No respecta cap norma, regla ni convenció. L'única forma correcta per abreviar l'expressió abans de Crist és l'abreviatura a. C. (l'espai és també molt important!) o a. de C. El Termcat no és una font fiable!! Això hauria de ser evident. Informeu-vos adequadament sobre el tema i us adonareu que el que dic és cert...

Salut.

81.184.153.247 (discussió) 11:04, 18 gen 2012 (CET)

Un canvi que afectaria al redactat i nom de dotzenes de milers d'articles no pots pretendre arreglar-lo en aquesta pàgina. N'has de parlar a la Taverna. 193.153.238.244 (discussió) 11:11, 18 gen 2012 (CET)

Ja vaig tenir suficients males experiències per temes com aquest a la Wikipedia en español, i evidentment no vull reviure-les. Si a sobre de no saber suficient lingüística no respecteu els consells i correcciones que us procurem els que sí en sabem, no sé a on voleu arribar. Després ens queixarem del fet que considerin tan malament a la llengua catalana fora dels territoris catalanoparlants, o fins i tot a dins... En fi, vosaltres mateixos. Jo crec que no costa res fer un reemplaçat de aC per a. C. amb un bot d'aquests que ja estàn inventats fa molt temps. No tinc temps ni ganes per estar lluitant aquí només perquè alguns no volen aprendre com és realment la lingüística. Ja n'aprendreu. Salut. 81.184.153.247 (discussió) 11:28, 18 gen 2012 (CET)

Vet aquí que encara que vostè, anònimament, declari ser una eminència a la que caldria seguir dogmàticament, li han senyalat dues referències de relleu en què es fa servir aquesta forma que vostè declara que és incorrecta. Donat que una d'elles té el rang de normativitzadora de la llengua catalana, la Viquipèdia seguint el llibre d'estil, seguirà aquesta norma a no ser que vostè sigui capaç d'aportar referències de rellevància equivalent o superior que contradiguin les citades Això sí, donat que seria un canvi massiu que afectaria tal quantitat d'articles, cosa que SÍ que suposaria una quantitat immensa de feina, per molt que hi hagi bots, caldria que exposés els seus arguments en un lloc més adequat que aquest on tothom hi pugui participar i aportar altra informació si algú s'arribés a creure, fent ús del seu dret, que la que vostè està emprant no és del tot acurada. 88.19.141.6 (discussió) 21:06, 18 gen 2012 (CET)

Hi ha molt desconeixement sobre els mètodes d'abreviació. Això queda patent cada vegada que veiem incoherències ortogràfiques en llocs de suposat prestigi com el Termcat i la GEC, que no han de tenir necessàriament supervisió lingüística professional. No es preocupi que no penso deixar el tema fins que s'escrigui adequadament o de manera mínimament admissible. Si vol que li doni una referència de veritat ja, se la dono: Abreviatura, Diccionario panhispánico de dudas. I ara no em vingui dient que el català i el castellà són dos llengües diferentes, perquè encara que sí ho son, comparteixen moltes normes i convencions (com es pot comprovar també cada vegada que el català agafa prestades normes del castellà). Salut. --62.57.223.21 (discussió) 14:17, 20 gen 2012 (CET)

1 - Doncs sí, són llengües diferents, amb entitats normativitzadores diferents i per tant com a referència no té cap rellevància. Malgrat tot, el DRAE no entra a valorar aquest cas concret en l'enllaç que ha proporcionat. 2 - M'ha fet gràcia que hagi indicat que el Termcat no té revisió lingüística professional quan precisament es dediquen la normativització de nous termes. 3 - Em sembla molt bé que vulgui continuar la seva creuada, però li recordo que el lloc per a fer-ho és la Taverna. Aquí no aconseguirà que li facin cas. 4 - Mentre vostè busca aquesta font de més relleu que el Termcat que indiqui que la Viquipèdia està equivocada, em permeto d'enllaçar-li documents del Servei Lingüístic de la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Barcelona, Gran Diccionari de la Llengua Catalana, és a dir, el llibre d'estil del llenguatge administratiu de la Generalitat de Catalunya, i el MILLOR DE TOTS, EL DICCIONARI NORMATIU DEL CATALÀ que indiquen tot el contrari. Crec que li costarà trobar una font més important que el diccionari normatiu del català. 79.158.93.46 (discussió) 14:40, 20 gen 2012 (CET)
No trobo un argument de gaire pes dir que a un altre idioma ho fan i que comparteix moltes normes i convencions amb el català. Si voleu que altres editors participin en la discussió caldria avisar a la taverna com diu una IP de més amunt.--Àlex (Discussió) 13:12, 21 gen 2012 (CET)