Discussió:Agregacions municipals de Barcelona

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

He corregit l'afirmació errònia que el barri hospitalenc de Collblanc fou annexat per Barcelona el 1933; una informació del tot infundada: Collblanc no ha format mai part de Barcelona. En realitat, el territori hospitalenc annexat per Barcelona el 1933 fou el sector de Finestrelles, situat molt més al nord; tant, que actualment està inclòs a Pedralbes. Potser l'afirmació es basa en l'antiga existència dins el municipi de Barcelona (a partir de 1933!, també) d'un barri administratiu de Collblanc, fronterer amb el Collblanc hospitalenc. Aqueix barri barceloní de Collblanc, però, barrejava territoris abans i ara santsencs i cortsencs, i segurament devia el nom a la inclusió del barri cortsenc de Sant Ramon (actualment inclòs al barri administratiu de la Maternitat i Sant Ramon), que a voltes també es coneix com a Collblanc. Vegeu Ferrer i Pumareta 2005: http://www.raco.cat/index.php/QuadernsCELH/article/view/206222 Joan Rocaguinard (disc.)

En aquell moment el barri es coneixia com Collblanc, actual La Maternitat i Sant Ramon (per això l'enllaç porta a l'article d'aquest actual barri). En cap cas es refereix al barri hospitalenc.--Canaan (disc.) 20:09, 30 abr 2018 (CEST)[respon]

T'equivoques de mig a mig: aquest sector de les Corts anomenat Sant Ramon o Collblanc ni formava part de l'Hospitalet ni n'havia format part mai. Per tant, difícilment podia cedir-lo l'Hospitalet el 1933. Es tracta d'un malentès amb el barri administratiu barceloní constituït el 1933 i de què sí que formava part el barri cortsenc (mira les dades concretes més amunt). Allò que cedí l'Hospitalet el 1933 fou el sector de Finestrelles (mira les dades concretes més amunt). Documento satisfactòriament aquestes meves afirmacions en nota. El "Collblanc" barceloní s'havia incorporat a Barcelona juntament amb la resta de les Corts, el 1897; no pas a costa de l'Hospitalet, ni el 1933.Joan Rocaguinard (disc.) Intentaré explicar-me amb una mica més de claredat i sistematització: el text potser no es referia al Collblanc hospitalenc, sinó a la Maternitat i Sant Ramon, de les Corts; però sí que afirmava que la Maternitat i Sant Ramon foren cedides per l'Hospitalet a Barcelona el 1933. I això és erroni, per tres motius. 1er) la Maternitat i Sant Ramon no formaven part de l'Hospitalet ni n'havien format part mai, és a dir, no els cedí pas l'Hospitalet, ni el 1933 ni mai. 2on) el barri administratiu barceloní anomenat oficialment de Collblanc, constituït el 1933, no coincidia pas amb l'actual barri cortsenc de la Maternitat i Sant Ramon; constava d'un sector de Sant Ramon (sense la Maternitat) i d'un sector de Sants: concretament, era delimitat al nord per la travessera de les Corts; al sud pel carrer de Sants; a l'est pel carrer de Galileu; i a l'oest per la Riera Blanca. Ja es veu que no es pot fer l'equació Collblanc 1933 = la Maternitat i Sant Ramon 2006. 3er) Sí que hi hagué una cessió territorial de l'Hospitalet a Barcelona, precisament el 1933, però no fou pas Collblanc, sinó el sector de Finestrelles.Joan Rocaguinard (disc.)