Discussió:Alt islandès

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Toca?[modifica]

Havia ensopegat amb l'article sobre això en alguna altra wikipedia, però després de consultar l'article en unes quantes llengües vaig quedar amb el dubte de si era rellevant o no, i per tant no el vaig traduir. Bàsicament, sospitava que l'article havia estat escrit per algun dels seus (potser molt petit) grup de promotors, i havien tingut sort i no l'havien esborrat (a la wikipedia que fós. Probablement is:, en: o nl:... va em trec la mandra de sota i miro l'historial de totes 3. Resulta que les edicions neerlandesa i anglesa foren creades el mateix dia per un tio amb el mateix nom Helheim, Helheim, que curiosament només ha contribuit amb l'article de l'alt islandès i similars (islandès, ultrapurisme) en ambdues wikipedies. És a dir, que essent maliciós, té tota la pinta que el propi Jozef Braekmans (o algú molt proper a ell) va editar tot això.) (i perdó pel festival de parèntesis, benvolgut lector. Va faig un canvi de paràgrafs per fer la lectura més fàcil)

I això, havent editat l'article a una llengua (o dues: nl: i en:), qui-sigui-que l'escrigué va tenir sort i no només no li van esborrar sinó que a més algú d'alguna altra wiki s'hi va fixar, i el va traduir, i llavors ja a mida que la gent n'anava visitant les versions a diferents llengües i veia que tenia interwikis pensava que era important, i ho traduïa, i la pilota de neu creixia.

Però, això és potser una visió molt malèvola de la qüestió. El tal Braekmans (ara ja sense pudor amb el seu propi nom), diu a la discussió de la pàgina en nynorsk nn:Diskusjon:Høgislandsk que l'article és rellevant pq altres grups amb ganes d'ultrapurificar llengües l'han consultat o han fet ús dels seus neologismes (croats, maoris i tamils, cita). I potser sí que com a "experiment" lingüístic (o "recerca lingüística") té cert interès. Al cap i a la fi, una cosa que inicialment potser semblava igual de folla, té ara la 15a wikipedia pel què fa a nombre d'articles (i molt per damunt del català): l'esperanto. I vaig ser jo qui va escriure els articles sobre la Folkspraak i l'Slovio (que potser són també només passatemps de gent enganxada a internet o la lingüística).

En resum, que no sé si aquest article l'hem de tenir o no. Si seria gaire més rellevant que l'Associació de Domadors de Guineus de la Plana de Vic (si és que existís) o no. Si es mereix estar aquí o no. Agraïria les vostres opinions. Per ara, deixaré ben clar que aquesta "varietat" no la parla (gairebé) ningú.--Jahecaigut (parlem-ne) 19:33, 22 feb 2006 (UTC)

I'm sorry I'm Dutch and don't understand your language. This is an one-man project vanity page. This man is trying the same thig at different wiki's referring to other wiki's. He's using unfair methods, such as sockpuppets and media attention that is at least unclear. My advice? Remove. Migdejong 00:26, 24 feb 2006 (UTC)

Com diu Migdejong, esborrem-lo, és un projecte absurd, no té cabuda ací. Hi ha gent que intenta colar els seus projectes a la Viquipèdia com per exemple l'omnial (es) (a l'espanyola va tindre sort i es va mantenir, mentre que a l'anglesa: omnial (en) el van eliminar), deixar que s'acosten és permetre'ls donar a coneixer quan són totalment irrellevant per al coneixement que es recapitula a la Viquipèdia. --Pasqual · * 01:01, 24 feb 2006 (UTC)

I apologize once more for not speaking your language and using Englsih, though I understand most. Mister Maximiliaan is the author and the inventor of the "language". You can see at most other wiki's it is being deleted almost everywhere. This is not encyclopedic and and a vanity as said before. Migdejong 22:15, 26 feb 2006 (UTC)

The afrikaanse wikipedians have already taken notice of this scandalous way in which midge de jong tries to manipulate various wikipedias on his own behalf. This dutchmen is a non-neutral wikipedian who tries to influence people to delete the article based on his own dislike of the phenomenon. He should not be taken seriously and I hope the wikipedia communion undertakes action to stop his biased influence on various topics. If you really want to know the truth, follow the discussion on the english wikipedia where Icelanders are telling an entirely different story. Maximiliaan

Suggereixo que seguim el mateix criteri que el vot que porten a terme a la wiki anglesa en:Wikipedia:Articles_for_deletion/High_Icelandic per que la referència que aclariria la notabilitat d'aquest article està en islandès i allà hi han posat les seves opinions usuaris (amb antiguitat) islandesos. Si el consideren notable s'hauria de mantenir. A no ser que algú d'aquí entengui l'islandès, es clar.
I suggested to follow the same criteria as the vote engaged in the english wiki, since the news source referencing this article (and thus giving it notability) is in icelandic, and there are probably more users understanding this language in there. --Razor Ramon HG 02:49, 27 feb 2006 (UTC)