Discussió:Ball de Valencians

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Ball de Valencians són (com a teoria més acceptada) l'origen dels castells, però no el nom amb que es coneixien antigament els castells. D'altra banda, lligar directament els castells amb els valencians que emigraren al Delta de l'Ebre pel conreu de l'arròs em sembla arriscat, perquè tothom considera que els castells són una tradició de Valls o Alcover (Alt Camp) i mai han estat arrelats a les terres de l'Ebre. Si algú sabés indicar sobre què es fonamenta aquesta teoria (referència bibliogràfica per exemple) estaria molt agrait que ho indiqués. Jordi 20:57 2 gen, 2005 (UTC)

En què quedem, Ball de Valencians o Ball dels Valencians? VRiullop (parlem-ne) 11:58, 8 oct 2006 (UTC)

Sempre he llegit i sentit a parlar de ball de valencians. Excepte al títol, en aquest article sempre s'usa aquesta altra forma, i també a la bibliografia ementada. Tenim un article pel Ball de Valencians de Reus. Per últim, la veu que es recull al Brotons, Xavier. Diccionari casteller. Diputació de Barcelona, 2001. ISBN 84-7794-794-5.  és «ball de valencians». Per tant ho reanomenaré a Ball de Valencians, en majúscula, perquè en això sembla que sí que hi ha disparitat i prefereixo respectar l'ortografia original de l'article. --SMP​ (+ disc. xat) 13:35, 22 ago 2020 (CEST)[respon]

Cal aclariment[modifica]

"és el nom amb què antigament rebien les representacions dels castellers.". Amb què rebien a què o a qui? Qui ho haja escrit i sàpiga a què està referint-se, que ho aclarisca, per favor.