Vés al contingut

Discussió:Barranc de Palmera

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En realitat el nom de "Barranco de Palmera", apareix a la carretera nacional N-332. Sembla que algú, no fa massa anys, com el barranc està just davant del cartell de la població "Palmera", doncs ja està: "Barranco de Palmera". El nom es veu que ha tingut gran èxit, perquè ha substituït a les antigues edicions dels mapes topogràfics del IGN (Instituto Geogràfico Nacional), que abans sí que recollien la denominació Beniteixir.

La qüestió és, que el nom del barranc, de sempre, ha sigut:

- A La Font/Potries, on naix. Tots els veïns l'anomenen Beniteixir, totes les indicacions de cartells i mapes indiquen barranc de Beniteixir (en realitat a l'inici son dos Barrancs: l'Arrullador i Beniteixir, que s'ajunten al Molí Canyisset)

- A Rafelcofer, els veïns també el coneixen com barranc del Beneitixir.

- A l'Alqueria, sembla que li diuen "Barranc de Seret".

- A Palmera, (d'on sembla que li donen el nom) el carrer per davant del barranc, es diu Carrer Beniteixir (com es pot comprovar a Google Maps).

- A la Platja de Piles, on desemboca, el carrer per on passa es diu també Carrer Beniteixir.(com també es pot comprovar a Google Maps)

Per tant sembla poc discutible que el nom correcte, i bastant unànim, seria "Barranc del Beniteixir". Però l'impacte mediàtic que ha significat el posar un cartell amb "Barranco de Palmera" a la N-322 ha superat qualsevol rigor toponímic i cartogràfic anteriors.

Per a mí, que sempre l'anomenat Barranc del Beniteixir, i està molt associat a la meua infantesa, sembla indiscutible que aquesta seria la denominació correcta.

Jsfuster (disc.) 16:54, 5 oct 2018 (CEST)[respon]

He afegit els dos noms a l'article però seria molt bo trobar una font que ho confirmés tot plegat.--Pere prlpz (disc.) 18:37, 6 oct 2018 (CEST)[respon]