Discussió:Bright

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No crec que aquí s'hagi de profunditzar en què és un mem. Per això ja podem crear el propi article. De fet ho hauríem de fer. Llull · (vostè dirà) 05:37, 31 mar 2006 (UTC)

Poso a sota el text sobr el mem. Em semblava força fora de lloc. Apart, la definició donada no m'agrada pas gens tenint en compte el concepte de mem i el redactat:

La paraula bright aspira a ser un mem, per associació d'idees amb un gen, pretén ser l'equivalent metafòric per a la cultura (emmagatzemat en els cervells humans) del replicador que és l'ADN, transmetent-se per contagi i imitació. És el zoòleg d'Oxford Richard Dawkins a qui s'atribueix la primera publicació sobre el concepte del mem el 1976 en el seu llibre El gen egoista. Exemples de mems són idees, melodies, formes de vestir, receptes de cuina, trucs de l'àvia, etc. Richard Dawkins classifica les religions entre els virus mentals més potents.

Llull · (vostè dirà) 05:50, 31 mar 2006 (UTC)

Bé, sopose que tens raó, aixó és el que hi havia escrit literalment i quasi paraula per paralua al text en francès. Pasqual · bústia * 11:26, 31 mar 2006 (UTC)