Discussió:Calendari republicà francès

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Nom dels mesos en català[modifica]

Companys,

Disposo d'una acurada traducció dels noms dels mesos del calendari republicà. No és un calc, sinó que prenent l'esperit de Fabre d'englantine, vaig adaptar el significat i sonoritat dels mesos en francès al català. Canvio els mesos que hi ha i hi indico l'original en francès.

Vilallonga 09:29, 12 mar 2006 (UTC)

He vist que hi ha unes entrades per a cada mes republicà. Em sembla que se n'haurien d'adaptar cinc a la correcta traducció-adaptació. Vilallonga 10:23, 12 mar 2006 (UTC)

Traducció al català dels dies i enllaços[modifica]

Companys,

He estat fent recerca de les traduccions dels dies i he mirat de corregir els errors. Quasi sempre he fet servir les traduccions que em va oferir l' Vilallonga. En general sembla que en lloc d'haver passat 200 anys n'hagin passat mil i que ja no sabem a què es refereixen els dies del calendari (hi ha diversos errors en les viquipèdies francesa i anglesa). Trobo interesant que tots els enllaços tinguessin el seu articles ja que els noms del calendari són un resum del saber d'una època--Victor M. Vicente Selvas 13:59, 26 oct 2006 (CEST).

Molt interessant el que proposes de l'abandó del coneixement. Personalment, no m'agrada gaire la pífia de nomenclatura que va fer Fabre d'Églantine, on té un pes excessiu la flora del sud de França, però bé, això també és simptomàtic. Molt bona feina i endavant. Vilallonga · (digui digui) 16:10, 26 oct 2006 (CEST)

Zitzània, cugula, jull[modifica]

La zitzània, que surt en aquest calendari, estava redirigida incorrectament a la cugula quan hauria d'estar redirigida al jull, del qual no en tenim article (els links al DIEC són a Discussió:Cugula). Em sap greu pels que havieu aconseguit tenir els articles de tots els dies de l'any, però tornarà a haver-hi un link vermell quan destrueixin la redirecció.--Pere prlpz 01:57, 21 abr 2007 (CEST)

Fet Fet! Quina llàstima tenir ara un link en vermell! Serà l'únic!! Bé, ara ja hi ha l'excusa per crear l'article jull. Apa, botànics i botàniques, animeu-vos-hi!--Xadaga (digue'm) 02:21, 21 abr 2007 (CEST)
Per cert! Repassant, repassant, m'ha aparegut un altre dia, la planta del qual, no n'existeix com article a la Viquipèdia. Es tracta de la Primula (Primevère en francès) que es correspon amb el primer dia del mes Germinal. Apa, botànics i botàniques, animeu-vos-hi una altra vegada!--Xadaga (digue'm) 02:33, 21 abr 2007 (CEST)